עד גיל 40, לא בא אלכוהול בשערי פי. אפילו יין מהקידוש קיבל אצלי פרצוף חמוץ. בערב סיום הבציר בצפון הגולן, החלטתי לטעום, ראיתי כי טוב ומאז – ראש טוב
בתחילת שנות ה-40 לחיי, גיליתי את עולם היין. הוזמנתי למסיבת סוף הבציר בצפון הגולן. הגעתי עם האיש, בערב קריר של תחילת הסתיו, קיבלנו גביע יין בכניסה והתחלנו להסתובב בין דוכני היקבים. בכל דוכן, טעמנו מהיין, שמענו קצת הסברים, למדנו איך מחזיקים את הכוס, איך טועמים. עד אז, מעולם לא שתיתי. כשהיה יין בקידוש, הייתי טועמת קצת עם הלשון ועושה פרצוף של: איכס מה זה הטעם הזה. בכלל לא הייתי מוכנה לנסות להבין מה טעים במשקה הזה. העברתי את חיי, עד גיל 40, בלי לטעום אלכוהול בשום צורה והאמת היא שגם שתייה קרה מוגזת מעולם לא הייתה חביבה עליי.
החלטתי שהגעתי לגיל שאני חייבת להתחיל לפחות לטעום יין ולו רק בשביל להגיד שניסיתי. גם חשבתי שאני צריכה להיות גברת בקלאס, כזאת שמבינה גם ביין. אז הגעתי למסיבה, לקחתי לגימה ראשונה מיין לבן והיה לו טעם נחמד ואז, עוד לגימה, די טובה
אבל באותו ערב, החלטתי שהגעתי לגיל שאני חייבת להתחיל לפחות לטעום יין ולו רק בשביל להגיד שניסיתי. גם חשבתי שאני צריכה להיות גברת בקלאס, כזאת שמבינה גם ביין. אז הגעתי למסיבה, עם מצב רוח ורצון להשתנות, לקחתי לגימה ראשונה מיין לבן והיה לו טעם נחמד. חשבתי שזה ממש לא רע ואז, עוד לגימה די טובה. טעמתי מיין אחר, ופתאום כבר לא היה לי הפרצוף החמוץ הזה של פעם, כשטעמתי קצת מהקידוש. מדוכן לדוכן, התחלתי לחבב את הטעם ואפילו יכולתי להגיד שאני אוהבת יותר יין אדום.
אחרי כמה טעימות, התחלתי לצחקק קצת ואז, האיש עצר אותי ואמר שאולי מספיק להפעם, אם כי הוסיף שדווקא אני נחמדה, כשאני במצב רוח טוב. מה לא עושים בשביל לקבל מחמאה. סיימנו את הערב ההוא בכיף. הייתה מוזיקה טובה, פגשנו חברים ומכרים ובדרך חזרה הביתה, הודעתי לאיש שמהיום, אני אוהבת יין.
שלא תחשבו שהפכתי לשתיינית, אבל כשמציעים לי יין, אני כבר יכולה ליהנות מכוסית. התחלנו לשתות יחד בשבתות ובאירועים מיוחדים ולאחר תקופה, יצאתי לעשות כתבה על יקבים בגולן וגיליתי עולם מופלא, עם אנשים מעניינים ומיוחדים שעוסקים בו. אז גם התחלתי לטעום ליקרים ועארק ומדי פעם, אני מוזגת לי כוסית קטנה, כי יין ואלכוהול משמחים לבב אנוש. כמובן, בגבול ובמידה, אני שותה ממש קצת.
ניסיון קטן – וראש טוב
עם השנים, יצא לי לטייל גם ביקבים ברחבי הארץ ולראות מרכזי מבקרים יפים, עם מגוון יינות ועיצובים. כשגיליתי את טעמו של היין ואת השפעתו, הבנתי שלפעמים אני לא מוכנה לטעום משהו, או לנסות ובטוחה שאני יודעת הכול ואין סיכוי שיהיה לי טעים, או טוב ואז, ניסיון קטן – וראש טוב. אני מבינה שצריך לטעום ולהתנסות מהטוב שהחיים מציעים. זה גם מרחיב את האופקים, גם עושה טוב ונותן השראה לעוד תחומים בחיים. מאז, אני אוהבת לנסות ולטעום, ללכת למחלבות של גבינות טובות ולבוטיק שוקולד ולמאפיות מיוחדות, כדי לנסות, לטעום, להיות גברת בקלאס, טועמת יינות ואנינת טעם.
אז רגע לפני פסח, זהו זמן מצוין לסיורי יקבים, לטעום את המשקה המשכר בעל התכונות הנפלאות ולהכיר עסקים ויזמים שהגשימו חלום ולקנות יין טוב. ממליצה לכם בחום לנסות.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הגולן בכוס יין
אחרי שנים רבות בתעשיית היין בגולן, שלום בלייר פותח שולחן ומציע סדנאות, בנות כשעתיים, על…
-
גורמה חצוף: יין בגולן
בשנת 1984, הועבר היין הגולני הראשון לטעימות מומחים בעולם, שהתקשו להאמין שהגורמה החדש והחצוף נולד…
-
שבת של ביחד משפחתי
כל הריטואל הקבוע של כל יום חמישי - מה לבשל לשבת ? - מתפוגג ונעלם…