חושבים קדימה

ממשיכים לפתח את הגליל לקראת ה"יום שאחרי": בזמן שיגור עשרות רקטות מלבנון אל מרכז עמק החולה, משלימים צוותי רשות ניקוז ונחלים כנרת יציקת שביל טיילות בתעלת הירדן המזרחית

בצל המלחמה והירי הבלתי פוסק של חיזבאללה, ממשיכים צוותי רשות ניקוז ונחלים כנרת בביצוע עבודות שטח ברחבי הגליל העליון והגולן, להשלמת פרויקטים סביבתיים לטובת הקהילות באזור והמטיילים, כהכנה ל"יום שאחרי".

במסגרת פרויקט לשיקום ופיתוח תעלת הירדן המזרחית, נקלע צוות רשות ניקוז ונחלים כנרת, למטח כבד של כ-55 רקטות, שנורה אל מרכז עמק החולה, בזמן שעבד בסמוך לגשר הפקק, להשלמת יציקת שביל טיילות מונגש, ברוחב שני מטרים, לטובת הולכי רגל ורוכבי אופניים.

פקח רשות ניקוז ונחלים כנרת, גיא קולר, שנמנה עם הצוות, תיאר כי בשעת בוקר מוקדמת, בעיצומן של עבודות היציקה, קיבלו התרעות על ירי רקטות באפליקציית פיקוד העורף ועקב כך, עצרו את העבודות מיד כדי לתפוס מחסה מתחת לגשר ברזל סמוך, המשמש את הצבא לחציית התעלה במצבי חירום. למרות היירוטים הרבים מעל האתר, והנפילות במרחב, שמרו העובדים על קור רוח וכעבור 20 דקות, כשהמצב נרגע, חידשו את הפעילות והשלימו את כלל העבודות שהיו מתוכננות.

יציקת שביל הטיילות להנגשת מקטע באורך חצי ק"מ, מדרום לגשר החמישה, ביסוד המעלה ועד לגשר הפקק, היא חלק מפרויקט ענק לשיקום ופיתוח 12 ק"מ לאורכה של תעלת הירדן המזרחית, כפארק מנוהל משותף, מגשר הפקק ועד לחניון גשר להבות. הפרויקט מתבצע בהשקעה כוללת של 100 מיליון ש"ח, במימון הקרן הקיימת לישראל, המשרד להגנת הסביבה ומשרד החקלאות, רשות ניקוז ונחלים כנרת, בשיתוף המועצה האזורית הגליל העליון, רמ"י (רשות מקרקעי ישראל) הקרן לשטחים פתוחים, מנהלת הנחלים, החמ"ת (חברה ממשלתית לתיירות) והמושבה יסוד המעלה.

מטרת הפרויקט היא הרחבת אזורי הפנאי והנופש באזור התעלה המזרחית, תוך שמירה על ערכי הנוף, הטבע ושטחי החקלאות הסמוכים. הדבר נעשה באמצעות שיקום מבני של התעלה ויצירת מופע של נחל טבעי באמצעות פיתול האפיק ושבירת הקווים הישרים המאפיינים את התעלה שנבנתה בשנות ה-50' והנגשת הטיילת ואזור הגדה למטיילים. כל זאת נעשה גם לאור הביקוש העולה והגידול הדמוגרפי, תוך הפרדה, עד כמה שניתן, בין הנופשים לחקלאים, בעמק החולה.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
Events for 1st נובמבר
No Events
Events for 2nd נובמבר
No Events
Events for 3rd נובמבר
No Events
Events for 4th נובמבר
No Events
Events for 5th נובמבר
No Events
Events for 6th נובמבר
No Events
Events for 7th נובמבר
No Events
Events for 8th נובמבר
No Events
Events for 9th נובמבר
No Events
Events for 10th נובמבר
No Events
Events for 11th נובמבר
No Events
Events for 12th נובמבר
No Events
Events for 13th נובמבר
No Events
Events for 14th נובמבר
No Events
Events for 15th נובמבר
No Events
Events for 16th נובמבר
No Events
Events for 17th נובמבר
No Events
Events for 18th נובמבר
No Events
Events for 19th נובמבר
No Events
Events for 20th נובמבר
No Events
Events for 21st נובמבר
No Events
Events for 22nd נובמבר
No Events
Events for 23rd נובמבר
No Events
Events for 24th נובמבר
No Events
Events for 25th נובמבר
No Events
Events for 26th נובמבר
No Events
Events for 27th נובמבר
No Events
Events for 28th נובמבר
No Events
Events for 29th נובמבר
No Events
Events for 30th נובמבר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות