שבועות זה החג שלה, חג של חלב וגבינות. כל המשפחה עובדת בדיר והיא מגבנת גבינות במחלבה ומכינה גם יוגורט. “בסופי שבוע וחופשים, אני מארחת בשמחה רבה את המבקרים שמגיעים לסיור בדיר“. האורחת שלנו לשבועות היא נחמה בן צבי, מנוב
קצת על עצמך
“נחמה בן צבי, נשואה ליוחאי, הורים לשמונה ילדים ברוך השם. נעמה (24), שחר (22), יובל (20), דותן (18), איתמר (16), דן (14), רועי (12) ומעיין – (8)”.
איפה נולדת וגדלת?
“נולדתי בקיבוץ שדה אליהו, בעמק בית שאן ובדרך כלל, זה הדבר הראשון שאני מספרת בהתלהבות לכל מי שאני פוגשת בפעם הראשונה“.
זיכרונות ילדות שלך מהקיבוץ
“בקיבוץ, הילדים עובדים בענפים השונים ואני עבדתי בכרם במערך הגזר, ברימונים, בפקאנים, בגד“ש, בגן הנוי ועוד… היום, במבט לאחור, אני יודעת שזאת אחת מהמתנות היפות שקיבלתי ועד היום נשארה לי אהבה גדולה לחקלאות ולעבודה פיזית קשה ומייגעת“.
מגורים
“נוב. יוחאי הוא בן נוב ומאז שהתחתנו, אנחנו כאן“.
עיסוק
“יש לנו דיר עזים לחלב, בו עובדים כל בני המשפחה ואני מייצרת גבינות במחלבה. בנוסף, אני עובדת בצוות הפנימיה, בכפר הנוער ‘איילת השחר‘, ביונתן.
הקמת הדיר שלנו התפתחה במקביל להתרחבות המשפחה. בני הבית הם צוות העובדים המסור של המשק. כל אחד אחראי ושותף לפי גילו ויכולותיו. כולם מכירים מקרוב את ההתמודדויות, האתגרים ובעיקר, את העבודה היום–יומית
“הקמת הדיר שלנו התפתחה במקביל להתרחבות המשפחה. בני הבית הם צוות העובדים המסור של המשק. כל אחד אחראי ושותף לפי גילו ויכולותיו. כולם מכירים מקרוב את ההתמודדויות, האתגרים ובעיקר, את העבודה היום–יומית שדורשת התמדה ואמונה.
כמה שנים לאחר הקמת הדיר, למדתי להכין גבינות אצל רינה, אישה טובה מקצרין, שפתחה בפניי את דלת ביתה ובמאור פנים, עזרה לי לגלות את הסודות לייצור גבינות. את היוגורטים למדתי להכין מאימא של יוחאי, שעוד לפני שנכנסתי לתחום, הכינה לנו בביתה יוגורטים וגבינות טעימות במיוחד מחלב עזים.
“בהתחלה, הכנתי גבינות למשפחה במטבח הביתי. לאט לאט, החל ביקוש, הקמנו ממש מחלבה והגדלתי את הכמויות. תוך כדי התנסויות, לקחתי קורסים נוספים, למדתי והתפתחתי. אנשים באים לקנות וזה מאוד משמח אותי.
“עם הזמן, גיליתי שיש הרבה סקרנות של אנשים וילדים לראות ולחוות את הדיר. אז בסופי שבוע וחופשים, אני מארחת בשמחה רבה את המבקרים שמגיעים לסיור בדיר. במהלך הביקור, הם מתנסים בליטוף, האכלה וחליבת עזים.
“לקינוח, הם טועמים יוגורטים וגבינות ממחלבת המשק ושותים שוקו חם מחלב עזים מתוק וטעים. חוויה של משק חלב במושב“.
איך נראה ערב חג שלך?
“בנחת. מחכה לחיילים שיחזרו הביתה ומבשלת לאטי“.
מה כוללת ארוחת שבועות שלכם?
“שבועות זה החג שלנו. חג של חלב וגבינות. בשולחן , יש שפע של גבינות שכולנו אוהבים. הכי כיף לי זה שכל אחד מוצא בשולחן החג משהו אחד לפחות שהוא מאוד אוהב, לכן בשלב ההכנות, אני משתדלת לשאול כל אחד מה ישמח אותו. עצם המחשבה כבר עושה את העבודה, כי מעבר לאוכל כזה או אחר, כל אחד יודע שחשבו עליו. בדרך כלל, יהיה אצלנו מרק כתום, או מרק בצל וכרובית בתנור, דג סלמון ולקינוח – פנקייק, אבל אף אחד לא ישכח לי, אם במקרה נגמר המלאי מהלאבנה שלנו“.
מה את הכי אוהבת בשבועות?
“אם אני מצליחה להישאר ערה ולהגיע לבית הכנסת, לתיקון ליל שבועות, אחרי הסעודה, אני זוכה להיות חלק מאווירה מאוד מיוחדת, “שעת רצון” כזו, לראות ילדים בכל מיני גילאים שרוצים מאוד ומתאמצים להישאר ערים וללמוד תורה… זה מדהים!”.
עם מי היית רוצה לשבת בשולחן החג?
“הייתי שמחה לשבת עם אבא שלי ז“ל ועם אבא של יוחאי, סבא משה ז“ל, שני אנשים שחסרים לי מאוד“.
בשעות הפנאי, מה עושה?
“מבלה עם אימא שלי, עם יוחאי ועם ילדינו החמודים, מטיילת ועושה ספורט“.
מהו המוטו שלך בחיים?
“לחיות את החיים בקצב רגוע, להסתכל על אנשים בעין טובה והכי חשוב – פשטות!”.
מהו החלום שלך?
“להמשיך לחיות במושב, לראות את הילדים שלי גדלים ושבעזרת השם, כולם יהיו בריאים ומאושרים“.
מסלול, מעיין, או פינת חמד שאת אוהבת בגולן?
“אנחנו אוהבים מאוד ללכת לעיינות פאחם, ליד מושב קשת ולגשר הסורי, על תוואי ההטיה“.
מה את מאחלת לעצמך?
“להמשיך לעבוד במחלבה ולפתח אותה, להביא הרבה מבקרים לדיר ושביחד עם כל זה, שיהיה לי גם זמן לנוח“.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הכירו את הרופא של חיספין
הכירו את ד"ר דוד יריחובר, מנהל מרפאת ה"כללית" בחיספין. "אני אוהב לעבוד כרופא ורואה בתפקיד…
-
הגוזלים עזבו את הקן
טוב, לא כולם, אבל הבית הולך ומתרוקן והבכורה כבר שואלת אם לא בא לי עוד…
- גילגולה של אבן
בזמן שהגולן היה סורי, חמדו תושביו אבנים עתיקות, במיוחד המעוטרות שבהן ושילבו אותן בבנייה של…