הסטודיו לאריחים מצוירים של אסנת רוטמן

הסטודיו של אסנת הוא חגיגה של צבעים, דמויות ודמיון, וכל מי שנכנס, יקנה או לא יקנה, מתקבל בסבר פנים יפות ובשמחה


 

שמואל לוין

כפר האומנים באניעם הפך למוקד משיכה למטיילים בגולן. ישראלים הבאים לנפוש בצפון הארץ ותיירים מחו"ל הפוקדים את הגולן לא מדלגים על ביקור במדרחוב הקסום של אניעם, ליהנות מן השלווה ומן העושר האמנותי שהוא מציע. יש בו סטודיו לבלט, גלריות של אומנות, חנויות לעתיקות (שגילן לא עולה על שישים שנה…), יודאיקה, כלי בית, בגדים מעניינים וגם בית קפה ומסעדה.

אחד מבתי המלאכה המרשימים ביותר בכפר האומנים הוא הסטודיו לאריחים מצוירים של אסנת רוטמן. מזה שנים רבות, יוצרת בו אסנת עבודות אומנותיות מקרמיקה, משמחות לב ומשובבות עין. הסטודיו של אסנת הוא חגיגה של צבעים, דמויות ודמיון, וכל מי שנכנס, יקנה או לא יקנה, מתקבל בסבר פנים יפות ובשמחה. המבקרים לא יוכלו שלא להתרשם עמוקות מן המגוון הגדול של מוצרים בצבעים מבריקים.

כלי העבודה – הדמיון

אסנת: "הגענו לגולן, בעלי ואני, לפני כשלושים ושלש שנה", מספרת אסנת. "זוג צעיר, אידאליסטי, שחיפש 'לעשות התיישבות' בארץ ישראל. שקלנו אזורים ומקומות שונים בארץ והפור נפל על הגולן. בעלי, ניצן, הוא חוקר ומדריך חקלאי ואני, שסיימתי לימודים במדרשה לאומנות ברמת השרון, היום 'בית ברל', הייתי מורה לאומנות. שנים רבות, לימדתי ב'דליות', ב'נופי גולן' ובדגניה".

אסנת, שהתמחתה באומנות רב-תחומית, בחרה להתרכז בעבודתה דווקא בחומר ובקרמיקה.

"יש בקרמיקה אלמנטים של אומנות דו-ממדית ותלת-ממדית. למרות שאני אוהבת לעבוד עם חומרים רבים ושונים, מצאתי את עצמי מתרכזת בקרמיקה ויוצרת בה".

אסנת: "עבודה עם קרמיקה כרוכה בחבלי לידה קשים. משתמשים בחומר ומפסלים ממנו בטכניקות שונות. כשהיצירה מוכנה, מכניסים אותה לתנור, לשריפה ראשונה בחום של בין 1060 ל-1280 מעלות. התהליך הזה יוצר את הקרמיקה"

בעתיד, רואה אסנת את עצמה עוברת לעבוד עם מדיות אומנותיות אחרות.

"בהתחלה יצרתי 'ליין' של אותיות ומספרים, על מנת להקים מערך שיעסיק עובדים. באמת, עשר שנים היו כאן נשים ונערות מאניעם, שיצרו יחד אתי, עבדו אתי, מכרו אתי, ויחד אתי התפרנסו. תקופה מסוימת, העבודה כאן גם הוכרה כעבודה מועדפת".

אוגוסט 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
Events for 1st אוגוסט
No Events
Events for 2nd אוגוסט
No Events
Events for 3rd אוגוסט
No Events
Events for 4th אוגוסט
No Events
Events for 5th אוגוסט
No Events
Events for 6th אוגוסט
No Events
Events for 7th אוגוסט
No Events
Events for 8th אוגוסט
No Events
Events for 9th אוגוסט
No Events
Events for 10th אוגוסט
No Events
Events for 11th אוגוסט
No Events
Events for 12th אוגוסט
No Events
Events for 13th אוגוסט
No Events
Events for 14th אוגוסט
No Events
Events for 15th אוגוסט
No Events
Events for 16th אוגוסט
No Events
Events for 17th אוגוסט
No Events
Events for 18th אוגוסט
No Events
Events for 19th אוגוסט
No Events
Events for 20th אוגוסט
No Events
Events for 21st אוגוסט
No Events
Events for 22nd אוגוסט
No Events
Events for 23rd אוגוסט
No Events
Events for 24th אוגוסט
No Events
Events for 25th אוגוסט
No Events
Events for 26th אוגוסט
No Events
Events for 27th אוגוסט
No Events
Events for 28th אוגוסט
No Events
Events for 29th אוגוסט
No Events
Events for 30th אוגוסט
No Events
Events for 31st אוגוסט
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות