בהשקעה של 3 מיליון ש"ח, הושלם פרויקט להגבהת הסוללה בתעלה המזרחית של הירדן, למניעת הצפת אזורים מיושבים וחקלאיים
אגף ניקוז ונחלים ברשות הכנרת ומשרד החקלאות השלימו פרויקט נרחב לאורך הסוללה המערבית בתעלה המזרחית שבירדן, בסמוך ליישובים יסוד המעלה וקיבוץ חולתה. העבודה נועדה להגביה את הסוללה בכ-40 סנטימטרים, על מנת למזער את הסיכון לאירועי הצפות של השטחים החקלאיים והאזורים המיושבים, באירועי גשם קיצוניים.
על פי נתוני רשות הכנרת, אחת לעשור בממוצע, מתקיים אירוע גשם קיצוני, הגורם להצפות של ממש, מזיק משמעותית לשטחים החקלאיים הנפגעים וגורם לנזק במיליוני שקלים. ריבוי המשקעים אף מהווה סכנה להצפות ביישובים יסוד המעלה, חולתה וסביבתם.
במסגרת העבודות שנמשכו כחצי שנה, הוגבהה הסוללה המערבית בתעלה המזרחית בכ- 40 סנטימטרים, תוספת שעל פי מהנדסים ואנשי מקצוע נוספים, אמורה למנוע הצפות באזור זה. כמו כן, בוצעו עבודות לחיזוק הדפנות למניעת קריסת הסוללה.