אבוקדו כל השנה – תוצרת הארץ

מחקר חדשני בפוסטהארבסט“, במכון המחקר מיגל, יאפשר שיווק רציף של אבוקדו ישראלי במשך כל השנה ויפחית את העלות לצרכן


בשורה לצרכנים בישראל: כחלק מפרויקטאבוקדו כל השנה“, מחקר חדש במרכז לחדשנות בפוסטהארבסט“( PostHarvest), במכון המחקר מיגל, ניתן יהיה לאסם ולשווק אבוקדו במשך כל השנה.

בהצגת תוצאות המחקר במעבדה, הוצג ונטעם אבוקדו מהזןריד“, שנקטף בעונה הקודמת ואוסם עד עתה, על פי הפרוטוקול החדשני. תוצאות המחקר אף יסייעו בהוזלת מחיר האבוקדו לצרכן ונגישות לפרי הישראלי.

למעשה, מדובר בתקופה בת כחודשיים, בחודשים יוליאוגוסט, שבהם יש חוסר באבוקדו בשוק ולכן מחירו מאמיר. המחקר של מכון מיגל יאפשר לגשר על פער הזמני הזה.

החוקרים הראשיים פרופרפי שטרן, ממופ צפון ודני גמרסני, ממרכז לחדשנות בפוסטהארבסט“, יחד עם קבוצת חוקרים, פיתחו פרוטוקול לשימור פרי האבוקדו הרגיש מאוד לתנאי הסביבה, באמצעות שיטות וכלים חדשניים ובגישה הוליסטית, בפרוטוקול המתחיל בגידול במטע ועד לשלב האיסום והשיווק. המחקראבוקדו כל השנהנתמך על ידי קרן המדען הראשי, במשרד החקלאות.

מנכל מכון המחקר מיגל, דוד זיגדוןתוצאות המחקר מעניקות יכולת משמעותית להארכת חיי המדף של האבוקדו, מרחיבות באופן משמעותי את פוטנציאל השוק של המגדלים ומעניקה לצרכנים יכולת לרכוש אבוקדו תוצרת הארץ

מנכל מכון המחקר מיגל, דוד זיגדון: “ישראל מובילה בעולם בתחום הטכנולוגיות החקלאיות. תוצאות המחקר מעניקות יכולת משמעותית להארכת חיי המדף של האבוקדו, מרחיבות באופן משמעותי את פוטנציאל השוק של המגדלים ומעניקה לצרכנים יכולת לרכוש אבוקדו תוצרת הארץ. תוצאות המחקר שהצגנו בפני מנהלי חברות לשיווק תוצרת חקלאית, בעלי בתי קירור וחקלאים מהוות אימות נוסף לחשיבות קיומו של מופ חקלאייישומי, שמשפיע באופן ישיר על הצרכן ויוקר המחייה בישראל. מכון המחקר מיגל משקיע רבות בתחום בטיחות מזון, שימור מזון, הארכת חיי מדף ויכולת שיווק כל השנה ובמקביל, הפחתת הפחת בתוצרת החקלאית. אני מודה למדען הראשי במשרד החקלאות על תמיכתו במחקר חשוב זה, שישנה את פני עתיד שיווק וצריכת האבוקדו“.

המספרים הקובעים

על פי נתוני שולחן מגדלי האבוקדו, במועצת הצמחים, האבוקדו נחשב לענף יציב, שתשואתו עולה עם השנים ולכן, בשנים האחרונות, רבים מהחקלאים משקיעים בנטיעת מטעי אבוקדו מזנים שונים. היקף הענף עומד כיום על 130 אלף דונם. עד תחילת שנת השמיטה צפויות נטיעות של עוד 10,000 דונם נושאי פרי. בשנתיים האחרונות, עמדו היקפי הייצור הארציים על 120 אלף טון אבוקדו והצפי לשנת 2021/2022 הוא 200 אלף טון. היקף הייצוא לאירופה ב-2021 עמד על כ– 55,000 טון, כאשר התחזית לשנה הקרובה היא כי הוא יתרחב לכ-110,000 טון.

האבוקדו מכיל שמנים בריאים ומגוון רחב של ויטמינים ומינרלים:B2 ,B6 ,C ,E ,K , ניאצין, חומצה פולית, חומצה פנטותנית, מגנזיום, אשלגן, ליטאין, בטא קורטן וחומצות שומן מסוג אומגה 3.

אפריל 2024

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
אירועים שיתקיימו ב 1st אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd אפריל
אירועים שיתקיימו ב 3rd אפריל
אירועים שיתקיימו ב 4th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th אפריל
אירועים שיתקיימו ב 10th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th אפריל
אירועים שיתקיימו ב 17th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th אפריל
אירועים שיתקיימו ב 20th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd אפריל
אירועים שיתקיימו ב 23rd אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 29th אפריל
No Events
אירועים שיתקיימו ב 30th אפריל
אירועים שיתקיימו ב 1st מאי









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון
[adrotate group="2"]

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?