תל-חי: מתחילים ללמוד ב-14 בינואר

לאחר דחייה של למעלה מחודשיים, בצל ולמרות המלחמה, נערכת המכללה האקדמית תל-חי לפתיחת שנת הלימודים, ב-14 בינואר 2024

לאחר דחייה של כחודשיים, המכללה האקדמית תל-חי נערכת לפתיחת שנת הלימודים תשפ"ד, ב-14 בינואר 2024. בפני המכללה ניצבים אתגרים רבים בשל היותה המכללה הצפונית ביותר במדינת ישראל, אך מאפיינת אותה בימים אלה גם נחישות רבה ואופטימיות לקראת מהלכים שיחזקו את הגליל ותושביו.

למכללה האקדמית תל-חי שלושה קמפוסים, שניים בגליל העליון, בצמוד לקריית שמונה והשלישי בקצרין, ברמת הגולן. את הלימודים בקמפוסים בתל-חי לא ניתן יהיה לקיים בשלב זה, באופן פיזי, בשל הלחימה המתחוללת בצפון. לכן, המכללה נערכת ללמידה היברידית שמשמעותה: חלק מהקורסים ייפתחו מרחוק וחלקם יתקיימו באופן פרונטלי, בקמפוס קצרין של המכללה וכן בקמפוסים של מוסדות אקדמיים אחרים, בסמוך למקבצי סטודנטים גדולים, כדוגמת הטכניון ואוניברסיטת ת"א.

אחד האתגרים הגדולים הניצבים בפני המכללה נובע מהעובדה, שמרבית הסגל והסטודנטים מפונים מבתיהם. שלא כמו בתקופת הקורונה, בה יכלו המרצים ללמד מבתיהם והסטודנטים אף הם למדו בסביבתם הטבעית והמוכרת, הפעם, המציאות מורכבת עוד יותר. אתגר זה דורש מהמכללה היערכות מיוחדת והצטיידות בצרכי מחשוב ועזרים נוספים ללמידה מרחוק, עבור הסגל והסטודנטים המפונים מבתיהם וזקוקים לכך. לסטודנטים המשרתים במילואים ולבני/ות זוגם, כמו גם לסטודנטים מפונים, מייצרת המכללה מענים ספציפיים וייחודיים ומעטפת תומכת, שיאפשרו להם לעמוד בכל הדרישות של הקורסים ולסיים את שנת הלימודים בהצלחה.

בין הטבות אלה, יקבלו הסטודנטיות והסטודנטים לשנת הלימודים הקרובה: מלגת שכר לימוד מלאה במרבית התכניות. סטודנטיות וסטודנטים, משרתי מילואים, יקבלו גם מענק של  3000 ש"ח וארבע נקודות זכות. סטודנטים זכאי מלגת פריפריה משנה א' יקבלו מענק מגורים בנוסף למלגת שכ"ל ועוד ועוד. 

נצא מחוזקים

נשיא המכללה האקדמית תל-חי, פרופ' אליעזר שלו: "תל-חי הנה מוסד אקדמי למוד מלחמות, אך כשם שהתגברנו על המלחמות בעבר, כך גם הפעם, נתגבר ואף נצא מחוזקים. למרות האתגרים הרבים, אנו עושים מאמץ גדול לשמור על איכות ההוראה והרמה האקדמית הגבוהה. לצד זאת, יש לנו גם תפקיד אזורי חשוב כמוסד אקדמי, המשמש מנוע רב-עוצמה לפיתוח קריית שמונה והגליל. תפקיד זה מתחדד שבעתיים בעתות חירום ובא לידי ביטוי בפרויקטים רבים שמובילה המכללה בימים אלה, עבור המפונים מהצפון ומהדרום וכן עבור הרשויות המקומיות הנמצאות בקו העימות.

"לצד ההיערכות לפתיחת שנת הלימודים נערכת המכללה גם להפיכתה לאוניברסיטת הגליל בקריית שמונה, לאחר ששר החינוך, יואב קיש, הכריז לאחרונה כי הוא מקדם את מהלך הקמת האוניברסיטה בקריית שמונה.  

"למהלך זה חשיבות רבה לשיקום קריית שמונה ויישובי קו העימות, מיד בתום המלחמה.  אוניברסיטת הגליל בקריית שמונה תהיה אבן שואבת של יציבות ויצירת מנוע צמיחה בכל תחומי החיים. היא תאפשר התחדשות, פריחה וחיזוק גבולה הצפוני של מדינת ישראל". 

פברואר 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
Events for 1st פברואר
No Events
Events for 2nd פברואר
No Events
Events for 3rd פברואר
No Events
Events for 4th פברואר
No Events
Events for 5th פברואר
No Events
Events for 6th פברואר
No Events
Events for 7th פברואר
No Events
Events for 8th פברואר
No Events
Events for 9th פברואר
No Events
Events for 10th פברואר
No Events
Events for 11th פברואר
No Events
Events for 12th פברואר
No Events
Events for 13th פברואר
No Events
Events for 14th פברואר
No Events
Events for 15th פברואר
No Events
Events for 16th פברואר
No Events
Events for 17th פברואר
No Events
Events for 18th פברואר
No Events
Events for 19th פברואר
No Events
Events for 20th פברואר
No Events
Events for 21st פברואר
No Events
Events for 22nd פברואר
No Events
Events for 23rd פברואר
No Events
Events for 24th פברואר
No Events
Events for 25th פברואר
No Events
Events for 26th פברואר
No Events
Events for 27th פברואר
No Events
Events for 28th פברואר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות