שיקום שכונות בקצרין – סיום שלב א'

ביום רביעי האחרון, התכנסו דיירי השכונות הוותיקות באשכול גנים "איה", לטקס העברת המפתח, בבניינים בהם הסתיים שיפוץ "שיקום שכונות חוזר", שלב א'


דוברות מועצה מקומית קצרין

לפני כשנתיים, התחיל פרויקט "שיקום שכונות חוזר" בבניינים הוותיקים, ברחבי קצרין. הפרויקט חולק לכמה שלבים והשבוע הסתיים בחתימת הסכם בין הדיירים, קבלן השיפוץ והאגודה לתרבות הדיור. במסגרת הפרויקט, שופצו תשעה בניינים, כ-25 כניסות בסה"כ.

הטקס התקיים בנוכחות ראש המועצה המקומית קצרין, דימי אפרצב, מנכ"ל האגודה לתרבות הדיור, ראובן צדוק, מנהל מרקם ותיק במחוז צפון, בני תמים ומנהל הפרויקט, הקבלן זהר מוסקוביץ', עובדי המועצה, תושבים ודיירים. בסיום הטקס, כל ועד בית בבניין קיבל במתנה מהאגודה מראה למבואת הבניין.

פרויקט "שיקום שכונות חוזר" הנו פרויקט שהתחיל בשנת 2016, ברחבי הארץ. בתחילת הפרויקט, קצרין לא נכללה כלל ברשימת היישובים שזכו בהשתתפות מלאה, או חלקית, של משרד השיכון והבינוי בשיפוץ. אך בהתעקשות של ראש המועצה, דימי אפרצב, בשנת 2017, הועברה החלטת ממשלה ייחודית לקצרין ובה החרגת קצרין מהחלטת שיקום השכונות ופעילות בכמה שלבים, במימון מלא של משרד השיכון והבינוי.

נסיים בבשורה משמחת: בעקבות פנייה של המועצה, במשרד השיכון והבינוי נותרה יתרה תקציבית לביצוע שלב א' – תשעת הבניינים ששיפוצם הסתיים. עם אותה שארית, הוחלט על שיפוץ בשני בניינים נוספיםנווה 6 ונווה 8.

רכזת תרבות הדיור בקצרין, מירה גולובצקי: "במעמד מרגש זה, מסרנו את האחריות לנראות וקיום הבניינים לוועדים וזה המקום להזכיר כי אחריות בעלי הדירות על תחזוקת הבניין והתאגדות לוועד בית. לכל שאלה, תקלה, או עזרה, מוזמנים לפנות אליי

רכזת תרבות הדיור בקצרין, מירה גולובצקי: "במעמד מרגש זה, מסרנו את האחריות לנראות וקיום הבניינים לוועדים וזה המקום להזכיר כי אחריות בעלי הדירות על תחזוקת הבניין והתאגדות לוועד בית. לכל שאלה, תקלה, או עזרה, מוזמנים לפנות אליי ואשמח לעזור. תודה לאגודה לתרבות הדיור, למשרד השיכון והבינוי, למועצה המקומית קצרין ולכם, הדיירים, על שיתוף הפעולה".

ראש המועצה המקומית קצרין, דימי אפרצב: "מאז כהונתי הראשונה במועצה, שנת 1998, יחד עם חבריי לעשייה, חלמנו על שיפוץ הבניינים הוותיקים בשכונות 'גמלא' ו'נווה'. אני שמח שבסוף הצלחתי לשכנע את משרד השיכון והבינוי והממשלה להכניס את קצרין לפרויקט. עבורי, מדובר בסגירת מעגל ודרך להבעת תודה וקיום מחויבות אישית, בדאגה תמידית לרווחת תושבי קצרין. לאחר הבחירות במרץ, ועם הרכבת הממשלה, אפעל במלא המרץ להשגת אישורים ותקציב לביצוע המשך הפרויקט ב-300 יחידות הדיור הנותרות וזאת, לאחר שבשלב זה שופצו 150 דירות.

"אני מודה מקרב לב למשרד השיכון והבינוי, למנכ"ל האגודה לתרבות הדיור, ראובן צדוק, למנהל מרקם ותיק במחוז צפון, בני תמים ומנהל הפרויקט, הקבלן זהר מוסקוביץ' ולדיירים היקרים, שנרתמו יחד להקמת ועדי בניין לשמירה על חזות ונראות הבניין".

פברואר 2025

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
אירועים שיתקיימו ב 1st פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th פברואר
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th פברואר
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?