מועדון רכבי האספנות גליל גולן הוא מועדון חדש וולונטרי. הכול התחיל מיוזמה פרטית וכך ממשיך לגדול ולקחת חלק גם בחיי הקהילה. ריאיון עם אורן סימוניץ
כשישים איש חברים במועדון החדש – רכבי אספנות גליל גולן. התחילו בקטן, חבר הביא חבר ועכשיו הם נפגשים פעם בשבוע ומדברים, איך לא, על מה שמעניין אותם – רכבי אספנות. כשמזמינים אותם לאירועים, כמו באירוע של ממ"ש, הם באים בשמחה ועושים נחמד בעיניים עם כלי הרכב המיוחדים. ריאיון עם מנוע רטרו.
איך הכול התחיל?
"קניתי רכב אספנות מסוג פג'ו. לאחר בעיה שהייתה לי עם הרכב, אשתי הכירה לי את רמי דוידר, שעזר לי. התחלנו לדבר על התחביב המשותף – רכבי אספנות. החלטנו לנסות ולהקים קבוצה באזור שלנו כדי לא לנסוע לחיפה ולמרכז הארץ. רמי הוא 'הפנסיונר' של החבורה. יש לו ניסיון וזמן. הוא לקח את המושכות וכך אספנו קבוצה של חמישה אנשים. המפגש הראשון שעשינו היה ממש לפני פסח האחרון ב'גליליון', ב'אגמון מרקט', כך שהמועדון פועל כחצי שנה. לאט לאט, הצטרפו אלינו עוד אנשים והמפגשים עברו לראש פנה".
"כולנו מוכנים ורוצים להגיע לכל מקום שנתבקש, בגליל ובגולן, לתת ערך מוסף ולתרום לקהילה. רוצים להגיע לבתי ספר לילדים עם צרכים מיוחדים, לחיילים, קשישים וכל אוכלוסייה שתוכל ליהנות מהתרומה שלנו. מוזמנים לפנות אלינו ונשמח להגיע"
מהו אופי הפעילות?
"למעשה, אנחנו מקפידים להיפגש מדי שבוע, כל יום שישי, בארבע. זהו מפגש חברתי וחווייתי. מספר המשתתפים בפועל בכל מפגש הוא כעשרים והמספר הכולל של החברים במועדון הוא שישים חברים, כולם מהגליל והגולן".
איך מנהלים ומתנהלים במועדון וולונטרי?
"הקמנו צוות הנהלה שאמור לנהל את כל המועדון. הכול כמובן בהתנדבות. יש לנו צוות הנהלה שכולל את רמי, שלוקח את המושכות ומתפקד כמנהל, שאולי אלמליח שמתעסק עם הפרסום והמדיה, עדי לובל ואני, שאחראי על האירועים למען הקהילה.
"המועדון הוא התנדבותי לחלוטין. אין דמי חבר וכל מי שיש לו רכב אספנות יכול להצטרף בשמחה".
האם יש לכם כוונה להגדיל את המועדון?
"זו המטרה, לפתח את המועדון ושלא יתפרק. זו חוויה מאוד טובה לכל מי שיש רכב אספנות. היינו רוצים שאנשים יגיעו לראות את כלי הרכב וייחשפו לרכבים ואלינו".
מהו הערך הנוסף של המועדון מבחינה קהילתית?
"באופן אישי, אני מחובר לפן הקהילתי, בעיקר לילדים ולחיילים וכל מה שאפשר לעשות למען הקהילה. זה בא לידי ביטוי באופן המובהק ביותר לאחר האירוע של ממ"ש, שבו הגענו לשמח את המשפחות עם הצרכים המיוחדים. אחרי האירוע של ממ"ש, חברי המועדון יצאו יותר מגובשים וחדורי מטרה, שרוצים להגיע לעוד אירועים שכאלה. אנחנו רוצים להמשיך ולתרום לקהילה. להגיע לאירועים ולחבר את הילדים, לחשוף את הקהילה ולעשות להם טוב. כמובן שאנחנו מגיעים בהתנדבות מלאה.
"כולנו מוכנים ורוצים להגיע לכל מקום שנתבקש, בגליל ובגולן, לתת ערך מוסף ולתרום לקהילה. רוצים להגיע לבתי ספר לילדים עם צרכים מיוחדים, לחיילים, קשישים וכל אוכלוסייה שתוכל להרוויח וליהנות מהתרומה שלנו. מוזמנים לפנות אלינו ונשמח להגיע".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הקרב על צמח
השבוע צוינו 100 שנים לקרב הפרשים האוסטרלים הגדול בתחנת הרכבת ההיסטורית בצמח. האירוע, ביוזמת הקק"ל,…
-
על הנתינה
פורים, מלבד היותו חג של שמחה ומגילה ותחפושות, הוא גם חג של נתינה, משלוחי מנות…
-
צורת גיזום העץ משפיעה על כמות ואיכות היבול
מחקר חדש של מו"פ צפון: צורת גיזום העץ משפיעה על כמות ואיכות היבול. המחקר, שהתחיל…