יש מזגנים ומאווררים המצננים אותנו מבחוץ ויש מזונות המקררים את הגוף מבפנים. למשל, חסה, מלון, קינואה, יוגורט ויש עוד הרבה
הקיץ כבר התחיל וחום יולי-אוגוסט עוד לפנינו. הימים חמים ולעתים, גם חלק מהלילות ואנו רוצים להתקרר. מזגן ומקלחת קרה הם חלק מהדרכים לעשות זאת, אך הידעתם כי יש מזונות שיכולים לעזור בתהליך קירורו של הגוף?
על פי הרפואה הסינית, יש מזונות וצמחים הנחשבים ל"מקררים" ולעומתם, מזונות וצמחים "מחממים". כמובן, שלא מדובר בטמפרטורה העכשווית בה נמצא המזון, אלא בהשפעת מזונות אלו על הגוף, לאחר האכילה והעיכול. למזונות בעלי האנרגיה קרה מיוחסות תכונות מועילות נוספות, לדוגמה: הם עוזרים בטיפול במצבים דלקתיים, להקלה על גלי חום בגיל המעבר, מזונות אלו מרגיעים את הנפש ומעניקים לחות פנימית וחיצונית ולכן מומלצים מאוד לטיפול וטיפוח עור הפנים. אז מי הם אותם מזונות "מקררים"?
מנגנון ההזעה שמטרתו היא לקרר את הגוף, פועל בצורה מוגברת במהלך הקיץ, לכן יש להחזיר נוזלים על ידי שתייה מרובה ונכונה. עדיפות למים ותה ירוק, חם או קר. ניתן לתבל אותם בעשבים כמו נענע, לואיזה, לימונית ומנטה
ירקות: ירקות בעלי עלים ירוקים (חסה, עלי בייבי, רוקט, שמיר, פטרוזיליה), אספרגוס, אצות, ברוקולי, חציל, מלפפון, נבטים, סלרי, עגבנייה, פטריית שמפיניון, תרד, צנון, צנונית, לפת, גזר חי וקישואים.
פירות: אבטיח, מלון, אגס, אפרסק, אפרסמון, בננה, מנגו, תפוח עץ, פפאיה, שזיף, תות, ענבים ולימון.
אגוזים, דגנים וקטניות: פיסטוק, חיטה, שעורה, גריסי פנינה, קינואה, פולי סויה (אדממה), טופו, שעועית מאש ושעועית לבנה.
תבלינים: מנטה, נענע, לואיזה, מיורן, מלח ים ופלפל לבן.
חלבון: יוגורט ודגים (עם עדיפות לדגים מקומיים שלא מהקפאה), חלב שקדים וחלב קוקוס.
שתייה: מנגנון ההזעה שמטרתו היא לקרר את הגוף, פועל בצורה מוגברת במהלך הקיץ, לכן יש להחזיר נוזלים על ידי שתייה מרובה ונכונה. עדיפות למים ותה ירוק, חם או קר. ניתן לתבל אותם בעשבים כמו נענע, לואיזה, לימונית ומנטה, שיוסיפו קרירות וטעם. להמעיט בשתייה מתוקה, המוסיפה קלוריות מיותרות. ניתן להמתיק עם סטיביה, מעט דבש ורכז תפוחים טבעי.
בקיץ, תרצו גם להימנע ממזונות מחממים כגון: פלפל חריף מכל הצבעים, קינמון, זנגוויל ובצל, גבינות שמנות, ביצים, מזון שמן ומטוגן, מוצרי קמח לבן וממתקים, שתייה מרובה של קפה, אלכוהול, שוקולד ועוד.
שיטות הבישול המומלצות הן הקפצה ואידוי. להתמקד בבישול קצר בלבד, או להעדיף מזונות טריים – סלטים, מיצים, שייקים.
חשוב לציין! אנשים הסובלים מהתקררות (בגלל המזגנים…), איבוד משקל, חולשה ועייפות מתמשכת ובעיות עיכול שונות, עדיף שיימנעו מתזונה מקררת זו ויתייעצו עם נטורופת מוסמך.
סלט "מקרר"
1 לפת מגוררת גס
1 צנון גדול מגורר גס
חופן גדול של עלי רוקט
1/4 כוס שקדים חצויים ללא קליפה
קצת מלח, פלפל לבן ושמן זית לפי הטעם ומידה.
אופן ההכנה: יש לקלות את השקדים במחבת, עד השחמה קלה, לערבב את הכול ולהגיש. תוספת מעניינת, אך לא מחייבת: מעט פרורי פטה עזים/כבשים, עד 5%שומן, מעל הסלט.
אולי יעניין אותך גם:
-
חיבוק חם להוספיס גליל עליון
השבוע, התקיים יום התרמה מוצלח למען "הוספיס גליל עליון", בקניון "נחמיה". השרה גמליאל, ראשי רשויות…
- בית חם לחיילים מכל העולם
מיציאת מצרים ועד החזרה לארץ - החיילים הבודדים עושים עלייה ועוברים מעין יציאת מצרים קטנה…
-
קיץ שקט במועצה המקומית קצרין
במועצה המקומית קצרין מסכמים קיץ איכותי ושקט, הודות לתכנון וביצוע מוצלחים של כל הגורמים הרלוונטיים…