בשבוע שעבר, ביום חמישי, הסתיימו 27 ימים של פעילות אינטנסיבית במסגרת "בית ספר של החופש הגדול"
השנה, נכנסו התלמידים לחופש הגדול אחרי תקופת לימודים קצרה, שהגיעה אחרי חופשת קורונה ארוכה מאוד. הקו המוביל של ההתארגנות לקראת הפעלת "בית הספר של החופש הגדול" היה חוסר ודאות מוחלט, בכל הדרגות. המרכז הקהילתי גולן, בהובלת מחלקת הילדים והנוער, נערך בכמה אפיקים ולפי מספר תרחישים, על מנת לתת מענה מיטבי ברגע האמת.
ההיערכות העיקרית הייתה לפי מודל של הפעלת קייטנות בתוך היישובים. הוחלט לייצר מודל משולב: הפעלת קייטנות ביישובים, לצד הפעלת קייטנות בתוך בתי הספר וכך לתת לכל יישוב בתחומי המועצה את המענה המיטבי והמותאם ביותר.
תוך ימים ספורים, גייסנו מנהלות לקייטנות שיובילו את הפרויקט בתוך בתי הספר. גויסו צוותי הוראה והדרכה, גובשה תכנית פעילות עשירה ויצאנו לדרך.
השתתפו בתכנית שישה בתי ספר גולניים, מהצפון ועד הדרום – בית הספר "אביטל" במרום גולן, "הצבי" בקשת, "שורשים" בנטור, "מעיינות" ו"גולן", בחיספין וביה"ס "מצפה גולן", בבני יהודה.
קרוב ל-700 תלמידים בכלל הקייטנות, שממשיכים להגיע יום יום לבית הספר ולקבל תכנית עשירה, הן בהיבט הלימודי והן בצד החווייתי.
רכזת החטיבה הצעירה בבית הספר "מצפה גולן", מירי בן עמי, לקחה על עצמה, זו השנה השנייה, את ניהול "בית הספר של החופש הגדול". מירי מספרת על אתגר לא פשוט, לצד תחושת סיפוק גדולה של עשייה חינוכית משמעותית:
מירי בן עמי: "הנושא המרכזי היה השנה 'הגולן – הבית שלי', כנגד כל הסיכויים, ללא מפעילי חוץ, ללא טיולים ויציאות משטח בית הספר ועם שבועיים שהתווספו, עשינו זאת ובגדול! נבנתה תכנית פדגוגית עשירה, חווייתית ולא פחות חשוב – ערכית והכול סביב הבית שלנו"
"הנושא המרכזי היה השנה 'הגולן – הבית שלי', כנגד כל הסיכויים, כש'גברת' קורונה נושפת בעורפנו יום יום, ללא מפעילי חוץ, ללא טיולים ויציאות משטח בית הספר ועם שבועיים שהתווספו, עשינו זאת ובגדול!
"נבנתה תכנית פדגוגית עשירה, חווייתית ולא פחות חשוב – ערכית והכול סביב הבית שלנו…
בזכותן של חברות צוות הקייטנה הכלל מורות, סייעות ומד"ציות, הילדים למדו רבות על רמת הגולן, יצרו בעקבות הלמידה, שיחקו ובעיקר נהנו וצברו חוויות משמעותיות שילוו אותם בהמשך.
"במהלך ימי הקייטנה, הילדים למדו על נושאים ואזורים בגולן. ביום של נושא החרמון, הילדים למדו על משמעותו של החרמון, ההיסטוריה סביבו ועל הסלוגן 'העיניים של המדינה'. כסיכום ללמידה, התקיים חידון קבוצתי והילדים יצרו בובות שלג מקסימות.
"ביום בנושא הדרוזים בגולן, הילדים למדו על מאפייני הדת הדרוזית, ההבדל בין הדרוזים בגולן לאלה שבגליל, הדגל והמנהגים. כסיכום לנושא, התכבדו הילדים באירוח דרוזי מסורתי במרפסת המבנה ונהנו מארוחה דרוזית אותנטית".
חולה מאומת "קורונה" בקייטנת חיספין
לצד מחלקת הילדים והנוער, הובילו את ניהול הקייטנות צוות "קשת יהונתן", שעבדו על אישורי הפעלה לכלל הקייטנות תוך ימים ספורים ועד מתן מענה של פעילות העשרה שניתנה לקייטנות ומתן מענה צמוד למנהלות הקייטנות, לאורך כל הדרך.
במהלך הדרך, קייטנת חיספין יצאה לפגרת קורונה, לאחר שאחד מילדי הקייטנה התגלה כחולה מאומת. לאחר תחקיר מקיף של משרד הבריאות, ועל אף שמנהלות הקייטנה התנהלו לפי ההנחיות, הוחלט להוציא את כלל התלמידים והצוות לבידוד של שבוע ימים. ביום שישי, חזרה הקייטנה לפעילות מלאה של שבוע עמוס וגדוש בפעילויות.
זה גם המקום להודות לכל צוותי ההדרכה, לצוות המדריכות של "קשת יהונתן", על שלל הפעילויות והתכנים שהועברו בקייטנות.
כמובן, למנהלות היקרות – דברת עמבר, דקלה מור יוסף, מוריה ברבר, תמנת ג'ייקובס ומירי בן עמי.
מקווים שיהיה המשך קיץ נעים ובטוח בחופשה הקצרצרה.
בשנה הבאה, נחזור והפעם, ב"ה, בלי מגבלות הקורונה.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
- הורים למען הקמת בית ספר ייחודי בגולן
תמנע שחר, מעלה גמלא מזה כשנתיים, פועלת קבוצת הורים ותושבים למען הקמת בית ספר יסודי…
-
בוגרי בית ספר גמלא כבר בני 40
בשבוע שעבר, נפגשו בוגרי המחזור הראשון של קצרין, ילידי שנת 1977, לפגישת מחזור ראשונה, 26…
-
חפירות ארכיאולוגיות בחצר בית ספר "גולן"
אזור החממה של בית ספר "גולן" הפך בימים אלה לאתר חפירה ארכיאולוגית, כאשר תלמידי ביה"ס…