בימים כתיקונם, היא מנהלת מחלקת התרבות, במרכז הקהילתי גולן. עכשיו היא בבידוד, עם כל משפחתה הגדולה. האורחת שלי לשבת היא יהודית קלנר מזרחי
קצת על עצמך
“יהודית קלנר מזרחי. נשואה בשנית לאורי קלנר. זכיתי בשבעה ילדים משלי, בגילאי שלוש וחצי-17, ארבעה בנים ושלוש בנות.
“בשנה וחצי האחרונות, נכנסו לחיי חמש הבנות המופלאות של אורי, כך שבימים רבים בחודש, יש לנו חבורה רצינית בבית, מה שמייצר הוואי משפחתי תוסס, שמח ומאתגר“.
איפה נולדת וגדלת?
“נולדתי וגדלתי בחברון, בת אחרי שני בנים ואחות ל-13 אחים. אחותי הקטנה צעירה מהבן שלי בכמה חודשים. המשפחה שלי זו המתנה הראשונה, הגדולה והמשמעותית שקיבלתי בחיי“.
מגורים
“רמת מגשימים“.
עיסוק
“בימים כתיקונם, אני מנהלת מחלקת התרבות, במרכז הקהילתי, במועצה האזורית גולן, עוסקת עם שותפיי לעבודה ביצירת תרבות בגולן בשלושה מעגלים – ביישובים, באשכולות ובכלל הגולן“.
איך נראה יום שישי שלך?
“בימי שישי, באופן כמעט קבוע, אחרי כוס קפה ורשימת משימות, אורי ואני נכנסים למטבח ומבשלים עד כשעה סמוך לשבת“.
ויום שישי של בידוד?
“ביום שישי האחרון, היינו (ועדיין) משפחה בבידוד. יום שישי התנהל באופן דומה, אבל הרבה יותר ממוקד. אין יציאות לצרכנייה/ לדואר/ לקנות פרחים, הכול מגיע עד הבית.
“זכינו ואנחנו חלק מקהילת רמת מגשימים, קהילה מאוד נרתמת ותומכת. מהרגע שנכנסנו לבידוד, לא עזבו אותנו לרגע, מקניות עד פתח הבית, הבאת דואר על ידי השכנים המקסימים, חלוקת פרחים עם ברכת שבת שלום ועוד פינוקים שהונחו בפתח דלתנו. היה יום שישי מאוד מרגש, עם תחושה מאוד טובה ובטוחה“.
מה אוכלים בשבת?
“אין לנו תפריט קבוע. בארוחות השבת, יש גיוון די גדול, בדרך כלל, על פי בקשות הילדים. מה שכן קבוע ועליו לא מוותרים זה מבחר גדול של סלטים עם פיתות ביתיות, זה עונג השבת שלנו.
“מעבר לזה, אוהבים אצלנו מרק קובה, דגים למיניהם, מוקפץ וקציצות. בכל שבוע, כבר ביום רביעי, אנחנו משתדלים לבנות את התפריט ולהתאים לפיו את רשימת הקניות“.
איך עברה עליכם שבת בבידוד?
“השבת האחרונה עברה עלינו בטוב, בשמחה ובגיבוש משפחתי ואגב, עברה מאוד מהר, הכול נעשה מאוד בנחת. אין לאן למהר, אין יוצא ואין בא. הבית שלנו הוא בית תוסס ובשבתות, הילדים יוצאים הרבה ומביאים הרבה חברים (שזה כיף גדול), אבל הכול צריך להיכנס לתבניות של זמן.
“השבת, הרגשתי קצת בטיול, שנוסעים למקום מבודד ומתכנסים יחד, שיח, קפה, אוכל, הרבה משחק משותף ובעיקר, לא ממהרים לשום מקום“.
איך מתמודדים בבית בתקופה כזאת של קורונה?
“בתחילת התקופה, כשההבנה הייתה שהולכים להסתגרות והתכנסות, היה לנו הרבה חששות ופחד מהלא–נודע. איך נסתדר? בלי לצאת לעבודה, בלי מסגרות, כולם בתוך הבית?! זה נשמע בלתי אפשרי. אבל ברגע האמת, זה נעשה הרבה פחות מפחיד וההזדמנות שבדבר, עם כל האתגרים החדשים, הולכת ומתבהרת.
“במהלך השבוע–וחצי האחרונים, נכנסנו לשגרת בידוד. נכנסו לסוג של סדר יום, עם הרבה גמישות. בדרך כלל, פותחים את הבוקר יחד, באזור עשר, עם קפה ונשנושים. עד אז, כל אחד בעיסוקיו – שינה/ עבודה/ משחק/ תפילה.
“במשך היום, ניקיונות לפסח/ לימוד/ יצירה/ עבודה.
“להכנת הארוחות, נרתמו הילדות הגדולות. זה הזמן שלהן לעוף עם מתכונים מעניינים והזמן שלנו ליהנות מארוחות מצוינות!
“באזור 12:00, ארוחת בוצר. לאחר מכן, שוב, כל אחד וביחד בוחרים מה לעשות. באזור שבע, אוכלים ארוחת ערב ולא הולכים לישון בלי לעשות ספורט ולראות את הסדרה החדשה – ‘הודעת ביבי לאומה‘”.
מה עושה בשעות הפנאי?
“האמת היא שאין לי הרבה שעות פנאי, לא בשלב זה של חיי. אני אוהבת מאוד לאפות ובכלל אוהבת את המטבח (למזלי…), אוהבת כוס קפה עם חברה וסתם שיחה עם שכנה“.
שיר אהוב
“מאוד אוהבת את השירים של נתן גושן ובאופן ספציפי, אוהבת את השיר שלו ‘יודע‘”.
מקדם ההשפעה
איזו תובנה, או מסר לחיים, יש לך מהימים האלה?
“חושבת יום–יום על ההזדמנות ועל התובנות של ימים אלו. הדבר המרכזי ביותר והחזק הוא הלא–נודע, היכולת לתכנן יום קדימה כבר לא רלוונטית והגענו למצב של לחיות את היום–יום בלבד. אני חושבת שזה מסר לחיים.
“אנחנו עסוקים הרבה בחשש מהעתיד, מבחינה כלכלית, תעסוקתית ובכלל, החשש מהלא– נודע ואני חושבת שהאמירה המרכזית מהתקופה הזו היא להתחזק מכוח המשפחה, להתכנס פנימה ולחיות את הרגע הכי טוב שאפשר. בעיקר, לשחרר.
ברגע שקיבלנו את ההודעה להיכנס לבידוד, הבנתי את ההשפעה של אישה אחת, שאנחנו לא כל כך מכירים, מעצם זה שהיינו באותו המקום, באותו הזמן. היא זו שהכניסה אותנו למהלך משפחתי משמעותי כל כך. להבין שלכל אדם יש השפעה במפגש שלו עם אדם אחר
“הדבר השני שמאוד פגש אותי היה ברגע שקיבלנו את ההודעה להיכנס לבידוד. הבנתי את ההשפעה של אישה אחת, שאנחנו לא כל כך מכירים, מעצם זה שהיינו באותו המקום, באותו הזמן. היא זו שהכניסה אותנו למהלך משפחתי משמעותי כל כך. להבין שלכל אדם יש השפעה במפגש שלו עם אדם אחר.
“בכלל, ההשפעה הגדולה שלנו אחד על השני, ברמה העולמית, הארצית, הקהילתית והמשפחתית, זה המקום שלנו לדאוג לעצמנו ומתוך כך, גם לאחר“.
מה הכי תרצי לעשות ביום שנחזור לשגרה?
“כאן זה מתערבב. יש לי רצון אישי–משפחתי ורצון אחר, כחלק מתפקידי המקצועי. ברמה המשפחתית, מאוד רוצה לצאת לטבע. חשבנו לעשות לפני פסח קמפינג משפחתי. מאוד אוהבים לרדת לכנרת, מחכים להזדמנות הזאת“.
וברמה המקצועית?
“אגלה לכם סוד – בקיץ הקרוב, ב 11.6, שלמה ארצי היה צריך להגיע למופע בגולן. זה היה חלום שהלכנו והתקרבנו אליו וברגע, התמסמס, כמו הרבה דברים. חולמת להפיק את אירוע חגיגות החזרה לשגרה של כל תושבי הגולן“.
מה את הכי אוהבת בגולן?
“אני לא מפסיקה להתרגש מהיופי של הגולן. אני אוהבת את הגולן בכל עונה ותמיד מוצאת בנוף את החיבור לתקופות בחיי. בגולן, הטבע במלוא עוצמתו, חיים יום–יום את חילופי העונות.
“לפני שהגעתי לגולן, החורף היה עבורי עונש. היום, אני מתרגשת כשאני נוסעת ברכב ויורד עליי גשם ובעיקר כמו שהיה השנה, כמובן שגם זה, עד גבול מסוים“.
מה את מאחלת לעצמך ולגולן?
“לפני שאני מאחלת, אני רוצה להודות על החוסן של עם ישראל, של הגולן ושל הקהילה ומאחלת לכולנו שנדע לקבל בשמחה כל שינוי, לראות בו את הטוב ואפילו לצמוח ממנו כעם, כקהילה וכמשפחה“.
אולי יעניין אותך גם:
-
הכירו את הרופא של חיספין
הכירו את ד"ר דוד יריחובר, מנהל מרפאת ה"כללית" בחיספין. "אני אוהב לעבוד כרופא ורואה בתפקיד…
-
מעגלים של אור
פרויקט "מעגלים" בבית הספר "גמלא" הקים קבוצת העצמה באמצעות שיח ותנועה, לבנות כיתות ד'-ו'. בתהליך…
-
שנת החמישים של רמת מגשימים
באירוע צנוע ומרגש, בחרה קהילת רמת מגשימים לפתוח את החגיגות של שנת החמישים לייסוד "המשק",…