האדם מסוגל ומיועד לעכל ולספוג סידן וחלבון מרכיבי תזונה צמחיים, בעיקר לאחר גיל הינקות. אנחנו היונק הגדול היחיד בטבע שצורך חלב אחרי הינקות ועוד של חיה אחרת
אין זה סוד, שאינני אוהדת של מוצרים מחלב הפרה, לכן אתמקד בסוגי חלב אחרים, הזמינים לאלו המתעניינים בבריאות. רוב הציבור ער ומודע להמלצות משרד הבריאות (ומועצת החלב…) לצריכת שלושה מוצרי חלב ביום, שלאחרונה שונה ל…מוצר אחד ביום (מעניין למה…). אנו מדקלמים את רכיבי החלב החיוניים לבריאותנו, כמו סידן וחלבון, שאם לא נאכל, איך הילד יגדל? אז הפתעה קטנה יש לי לכם (או שאולי אתם כבר יודעים…): כל היונקים הגדולים, הפיל, הקרנף, הג'ירפה וגם הפרה… גדלים יפה מאוד ללא חלב, גבנ"צ וקוטג'.
לעומת האדם, הם יונקים בתקופת הינקות שלהם וזהו. משם והלאה, הם מקבלים את רכיבי התזונה החיוניים ממזונות צמחיים. נתון חשוב: מוצרים מחלב הפרה אמנם מלאי טעם טוב, סידן, חלבון, ויטמין D וכולסטרול, אך הם גורמים לעתים, אצל רבים באוכלוסייה, בגילאים שונים, תגובות רגישות ואלרגיות, כאבי בטן, גזים, שלשולים, נזלת וליחה, החמרה במצבי דלקת שונים, הפרעות שינה ועוד.
כל היונקים הגדולים, הפיל, הקרנף, הג'ירפה וגם הפרה… גדלים יפה מאוד ללא חלב, גבנ"צ וקוטג'. לעומת האדם, הם יונקים בתקופת הינקות שלהם וזהו. משם והלאה, הם מקבלים את רכיבי התזונה החיוניים ממזונות צמחיים
האדם מסוגל ומיועד לעכל ולספוג סידן וחלבון מרכיבי תזונה צמחיים, בעיקר לאחר גיל הינקות. מגוון המזונות מהצומח מכילים ערכים תזונתיים גבוהים של סידן וחלבון הם רבים ומגוונים. אתמקד באלו אשר לאורך כל ההיסטוריה התזונתית של האדם הכינו מהם משקאות "חלב" מזינים וטעימים והם בהחלט יכולים להוות תחליף מזין וטעים לחלב הפרה הנפוץ והפחות בריא לנו. ביניהם נמצא את חלב השקדים, הקשיו, שיבולת השועל והסויה. הסויה מכילה כמות גבוהה של סידן וחלבון הזמינים מאוד לגוף האדם. השקדים עשירים מאוד בסידן, חלבון, ברזל, סיבים תזונתיים ועוד מתנות מופלאות מהטבע. שיבולת השועל עשירה בסיבים, חלבון איכותי, ויטמינים ומינרלים ומקנה תחושת שובע ורוגע.
כולם ככולם, יכולים להחליף את מקומו של חלב הפרה בכל מתכון וכשילוב בתפריט היומי, עם דגנים, או עם קקאו. מחלקם, גם ניתן להכין, או לרכוש, מוצרים הדומים לגבינות וממרחים (אך יש לשים לב לתוספת חומרים משמרים ושומנים לא טובים). לרוב, תהליך ייצור משקאות אלו פשוט וקל וניתן להכינם בבית ללא מכשור מסובך מדי. התהליך כולל השריית המזון הנבחר לכמה שעות ולאחר מכן, טחינה וסינון. פשוט וקל, אמרתי?
עוגות "גבינה" אישיות
מצרכים (6-8 כוסות):
לבצק הפירורים:
כוס ביסקוויטים כוסמין
כוס קמח שקדים
חצי כוס שמן קוקוס, קר (מוקשה)
¼ כוס סוכר קוקוס
חומרים למלית "הגבינה" :
2 כוסות שקדיה (ממרח שקדים)
כוס אחת של סירופ מייפל, אמתי (לא סירופ בטעם מייפל)
2 כפות תמצית וניל טובה
גרידת לימון מלימון אחד
¼ כוס מחית טופו רך (חצי חבילת טופו רך מעוכה במזלג, או זרוע חשמלי)
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-175 מעלות. מרסקים את העוגיות בבלנדר לפירורים. מוסיפים את השקדים, שמן הקוקוס והסוכר ומערבבים לקבלת תערובת פירורית.
- משטחים את תערובת הפירורים על גבי בסיס תבנית ריבועית ומהדקים היטב. אופים בתנור למשך 10 דקות, עד להזהבה. מוציאים מהתנור ומצננים מעט.
- במעבד מזון, או בבלנדר, מעבדים את חומרי המלית לתערובת אחידה ורכה. ממלאים ¾ כוס במלית ומניחים בצד. בעזרת מזלג מגרדים את בסיס התערובת לפירורים, מפזרים את התערובת באופן שווה בין כל כוסות המלית.
- עוטפים בניילון נצמד למספר שעות במקרר ומגישים.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
חגיגות החלב
יש חלב פרה ויש סוגים אחרים של חלב, לא פחות טעימים והרבה יותר בריאים. נאמר…
-
ענף החלב המושבי
בעשור האחרון נוקטת הממשלה במספר צעדים להגברת התחרותיות בענף החלב. הרפורמה האחרונה, "מתווה לוקר", קובעת…
-
הגוזלים עזבו את הקן
טוב, לא כולם, אבל הבית הולך ומתרוקן והבכורה כבר שואלת אם לא בא לי עוד…