הצלחה לכנס כימיה הראשון לתלמידי תיכון ממרחב הגליל המזרחי והגולן, בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל. בכנס השתתפו כ-150 תלמידים מבתי ספר בצפון
בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר-אילן בגליל, התקיים השבוע כנס כימיה הראשון מסוגו לתלמידי תיכון, ממרחב הגליל המזרחי והגולן. בכנס השתתפו כ-150 תלמידים הלומדים במגמת כימיה בבתי הספר בצפון – "הרב תחומי" צפת, "אמי"ת" צפת, "נופי גולן" קצרין, "דנציגר" קריית שמונה, "עמק החולה" כפר בלום, "עינות ירדן" קיבוץ עמיר, "הר וגיא" קיבוץ דפנה ו"אנה פרנק" קיבוץ סאסא. בכנס השתתפו מפקחת מרכזת המקצוע כימיה במשרד החינוך , ד"ר דורית טייטלבאום, נציגת המרכז הארצי למורי הכימיה מטעם "קרן רוטשילד-ויצמן", זיוה בר דב, ראש מנהל הפקולטה של אוניברסיטת בר אילן בגליל, נועם דוד רשלבך, מארגנות הכנס, ד"ר ורד דנגור והלנה זיו ומורים לכימיה ממרחב הגליל המזרחי והגולן.
בכנס התקיימו הרצאות של חוקרים בכירים מהפקולטה לרפואה, בנושאים "אנחנו לא לבד: היכרות עם חיידקי המעיים שלכם" ו"מדעי המוח – ממולקולות לבחירה חופשית". בנוסף, התקיימו מושבי תלמידים במספר כיתות בנושאים שנבחרו על ידי התלמידים והמורים. התלמידים הרצו לפני חבריהם בנושאים שחקרו וערכו הפעלות עם המשתתפים בכיתה.
ד"ר טייטלבאום הציגה לפני התלמידים את החשיבות של לימודי כימיה ואת האפשרויות הפתוחות לפניהם לאחר השלמת הבגרות ב-5 יחידות בכימיה, בצבא, בתעשייה, בלימודי המשך לתארים מתקדמים באוניברסיטה, בהוראה ובלימודי רפואה. "המדינה זקוקה לכם. 20% מהתוצר הגולמי של ישראל מגיע מהתעשיות הכימיות. כל משפחה חמישית במדינה קשורה באופן מסוים לתעשיית הכימיה. אתם מדעני העתיד בכימיה", אמרה. היא דיברה גם על המרכזיות של דמות המורה בהשפעתה על בחירת התלמידים במקצוע הכימיה ואמרה כי חשוב שהמורה יהיה דמות מובילה ומשמעותית.
ראש מנהל הפקולטה, נועם דוד רשלבך, סקר לפני התלמידים את מסלולי הלימוד והפעילויות של הפקולטה בקהילה וענה לשאלות התלמידים מהקהל. "זו תחילתה של ידידות נפלאה, בדומה למה שיש לנו עם מיזם 'גליליום': פרחי רפואה, ליווי תלמידים בעבודות חקר, השתלמויות למורים לביולוגיה וכדומה. אתם הסטודנטים הבאים שלנו, אני רוצה שתראו את עצמכם כרופאים, או כחוקרים לעתיד".