כל פעם שהתינוק לא רגוע, נשמע את האמירה "יש לו גזים", מכירים? הסיבה לכל תלונה – "יש לו גזים", הנושא לכל שיחת יולדות – "גזים"
השבוע, הכותרת קצת מביכה, אלא אם כן אתם הורים לתינוקות בחודשים הראשונים לחייהם. בפסיכולוגיה חברתית יש מושג שנקרא "אפקט החזרתיות"- "הטרמה": אם אני נוסעת ב"סובארו", פתאום סביבי אני רואה המון "סובארו", אם אני בהיריון, אני הולכת ברחוב ופתאום כל אישה שנייה בהיריון וכו'. למה אני מספרת את זה? כי מאז ילדתי, לפני חודש כמעט, כל שיחה שלי עם יולדת, או סבתא של יולדת, היא על גזים. נושא השנה! השבוע, נתבקשתי לכתוב על הנושא הזה.
בחודשי חייו הראשונים של התינוק, בין אם הוא יונק, או אוכל מבקבוק, הקיבה צריכה להתרגל וללמוד מהי יכולת הקיבולת שלה ומהי התחושה לאחר האוכל. להתרגל לכמויות שונות. הרבה פעמים נכנס יחד עם האוכל הרבה אוויר ולפעמים, זה לא כזה פשוט. ואז כל פעם שהתינוק לא רגוע, נשמע את האמירה "יש לו גזים", מכירים?
חשוב לראות – אם הבכי הוא בגלל רעב, או בגלל מלאוּת-יתר. חשוב ללמוד את שפת הגוף של התינוק לצורך של רעב, ללמוד את שפת הגוף שלו לכאב ולעומס-יתר על הקיבה ויש ללמוד את שפת הגוף כאשר יש כאב של הבטן בגלל גזים
הסיבה לכל תלונה – "יש לו גזים". בנוסף לזה, יש איזושהי אמונה, שגזים יציקו בשעות הערב והלילה, מה שלא תמיד נכון. ידוע שלמיניקות יש פחות חלב בשעות אחר הצהריים, אבל גזים, אם יש, אמורים להיות לאורך כל היום ולא רק בשעה מסוימת ביום. לכן, חשוב לראות – אם הבכי הוא בגלל רעב, או בגלל מלאוּת-יתר.
חשוב ללמוד את שפת הגוף של התינוק לצורך של רעב, ללמוד את שפת הגוף שלו לכאב ועומס-יתר על הקיבה ויש ללמוד את שפת הגוף כאשר יש כאב של הבטן בגלל גזים.
לאחר שזיהינו רעב, נגדיל את כמות האוכל בבקבוק, או את זמן ההנקה. אם את מיניקה והתינוק עוד רעב, הייתי ממליצה לחזק תוספות להנקה, במטרה אחת מאוד ברורה: שהתינוק לא יישאר רעב. תינוק רעב יהיה לא רגוע, לא יוכל לישון כמו שצריך ובכלל, לגדול ולהתפתח כמו שצריך. במידה שההנקה לא מספיקה, או אולי לא נעשית נכון, יש להתייעץ עם יועצת הנקה ובמידת הצורך לגבות את ההנקה בתוספות מבקבוק.
מדעי הגרעפס
לאחר כל ארוחה, חשוב! לוודא שהתינוק עשה גרעפס. לפעמים, תינוק שלא עשה גרעפס לאחר ארוחה (או מספר גרעפסים), יישאר לא רגוע. במיוחד לפני השינה, כנראה יהיה חסר מנוחה בגלל זה ולא יצליח להירדם טוב.
איך נזהה שהתינוק צריך לעשות גרעפס? לכל תינוק, שפת גוף משלו, שפה משלו. חשוב ללמוד מהן תנועות הגוף של התינוק שלי לפני שהוא עושה גרעפס. למשל: הקשתת גב לאחור, או השמעת קולות נמוכים, או הכנסת יד לכיוון הגרון, כאילו כדי להוציא משהו. כל אלו ועוד יעידו על הצורך בגרעפס.
איך נוכל לעזור לתינוק שלנו לעשות גרעפס? להניח אותו עלינו במצב אנכי ולטפוח טפיחות עדינות על הגב, עד שיוציא גרעפס, או שניים.
לאחר שיסיים לעשות גרעפס, נזהה שפת גוף נינוחה, שלווה ורוגע. אם הוא יתכנס לשינה, זה יקרה כנראה בקלות ובמהירות.
אז זכרו, בתקופה שיש גזים, הם יכולים להופיע לאורך כל שעות היום. במידה שמופיעים סימני אי-נוחות, יש לזהות בוודאות שלא מדובר ברעב, או בעומס של אוכל. חשוב להקפיד על מנח אנכי לגרעפס, לאחר האוכל. אפשר לעזור עם טפיחות קלות על הגב. במידה שאתם בטוחים בכך שמדובר גזים, אפשר לעזור במסז' באזור הבטן, או לחיצות בכף הרגל בנקודות המשפיעות על הבטן, בהתייעצות עם רפלקסולוג. אפשר לשנות תזונה אצל המיניקה ובכך להפחית את כמות הגזים. חשוב לראות שאין לחץ על הבטן, או שהתינוק לא שוכב על הבטן מיד לאחר האוכל ושהלחיצות לא גורמות לאוכל לעלות למעלה.
בהצלחה.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הנושא האהוב עליי - אוכל
היא מעצבת גראפית, גאה לחיות בגולן במושב שווה, בעלת הבלוג ׳איך להרשים את חמותך׳אוהבת לכתוב…
-
רגרסיה
רגרסיה היא הליכה לאחור. הילד ידע להתלבש לבד - פתאום לא. כבר עשה פיפי רק…
-
בייבילד
ממשיכה להיניק, או לתת בקבוקים, כי נמנעת מלטחון ולרסק אוכל לטעימות? כבר לא חייבת! תני…