השבוע יצא לאור מוסף חדש לאוצרות התיירות והחוויה בגולן, "עכשיו בגולן". המוסף כולל מדריך עדכני לכל פניני הגולן – מסעדות, מפלים, שבילי טיול, ושפע של רעיונות ואתרים – כל מה שעושה את הגולן לאזור התיור המוביל של המדינה
תגידי, יש כאן איזושהי מסעדה בסביבה?", "סליחה, אני מחפש את גמלא… רגע, לא יודע אם את היישוב, האתר או השכונה… מה את אומרת, אה, כאן זה בכלל קצרין?". אם יש מישהו בגולן שלא שומע שאלות כאלה, לפחות אחת ביום, שיקום.
לא מעט מבקרים חולפים כאן כמעט ביעף, בין חמת גדר לחרמון,מתפעלים, נושמים מרחבים מלוא הריאות, נדהמים מהנופים הנשקפים משמשות המכונית, אך לא יורדים מהצירים הראשיים,כי פשוט לא יודעים לאן.
מערכת "שישי בגולן", משיקה השבוע תשובה – "עכשיו בגולן" -מוסף תיירותי חדש, 100 עמודים ססגוניים של מדריך עדכני לאוצרות הטבע, התיירות והחוויה בגולן. המוסף נועד להאיר עיני מטיילים ומבקרים ולהגיש להם עשרות רעיונות לבילוי.
אך גם תושבי הגולן עשויים למצוא עצמם מתפעלים מהשפע שנחשף בו, רק הושט היד למפתחות המכונית וצא לדרך.
בתוך העמודים המעוצבים של "עכשיו בגולן" שולבו מידע עדכני ופרסומי על מה שחובק בתוכו הגולן – מסעדות, מפלים, שבילי טיול, שמורות טבע וסדנאות אמנים, כפרים עתיקים ושפע אדיר של רעיונות ואתרים, שעושים את הגולן לאזור התיור מספר אחת של המדינה.
חודשי עבודה רבים וארוכים נדרשו ליוצרי החוברת, מערכת וצוות "שישי בגולן", מאז העלו את הרעיון לכנס מידע ופרסום באוגדן אחד, שיראה אור פעמיים בשנה, לקראת קיץ ולקראת חורף, כאשר קהל היעד אשר נהנה מהתכנים מקיף את צרכני המידע ומוסריו גם יחד. את האורחים והמארחים, את המבקרים ומפעילי השמורות, את השביל ואת ההולכים בו.
לאחר שעלה הרעיון לראשונה, הציגו אותו נציגי מערכת "שישי בגולן" בפני מחלקת התיירות במועצה האזורית גולן ורשות הטבע והגנים, שגם הציעו לסייע באמצעות המידע הרב שצברו במשך השנים ולסייע בתכני החוברת.
הצד התוכני של החוברת מציג בפני הקורא את פניה של רמת הגולן, מעין התבוננות ראשונית ומידע כללי בנושאי גיאוגרפיה, היסטוריה, יישובים והתיישבות, האדם בגולן, חקלאות ותוצרת, מותגים ונתיבים מסקרנים, וגם מידע חיוני ושירות למבקרים בגולן, מידע אודות לינה כפרית, מרכזים עירוניים חשובים לצד הגולן, שירותי תנועה והסעה, הוראות ביטחון ובטיחות.
יצוין, כי החוברת אינה באה להחליף הפקות רבות ומעמיקות שכבר נעשו בגולן בתחומים שונים, אלא לפתוח אליהם דלת וטעימה בלבד. רשות הטבע והגנים הלאומיים הינה שותפה מרכזית בהפקה, והודות לה משולבות בחוברת כתבות אודות פארקים ושמורות כמו פארק הירדן, בית ציידא, מפלי גילבון, אודות נופי החי והצומח בגולן, הבניאס וגמלא.
הצד הפרסומי של החוברת מציג שלל מרהיב של מרכזי הנאה ותוכן, הן בגולן והן באזורים הסמוכים לו, בכללם טיולים מכל סוג, מרכזי מבקרים ויקבים, שייט וביקור במשקים חקלאיים, מרכזי קניות, סדנאות גיבוש, אמנות ואירוח באוהלי רועים, מוזיאונים וגלריות, מפות למבקרים באדיבות המועצות "קצרין" ו"גולן" ומסעדות – מלוא הגולן כולו, החל מהחמימות המלווה את הסועדים בחמת גדר ועד לרוחות הקרירות שעוטפות אותם במדרונות מג'דל שמס.
להפקת החוברת, הראשונה מסוגה בגולן, חברה כל מערכת "שישי בגולן" ונעזרה בחומר מערכתי רב ממקורות שונים -אתרי הגולן ומחלקת התיירות באינטרנט, אתר משרד התיירות בישראל, ספרות מחקרית ותיירותית שהופקה בגולן במהלך השנים, תוצריהן של מצלמות רבות ששוטטו בגולן במהלך השנים והנציחו את פניה הנפלאות של רמת הגולן.
תודת המערכת נתונה לכל מי שסייעו בידה להפקת "עכשיו בגולן", לשותפים בחומר המערכתי, למפרסמים, לצלמים ולרשויות באזור.
החוברת תופץ חינם לקראת פסח וזמינה לדפדוף דיגיטלי מהשבוע בכתובת www.igolan.co.il/mgolan וגם באתר האינטרנט של שישי בגולן למידע למבקרים בכל מקום ובכל ימות השנה.
החוברות יחולקו במרכזי מידע, צימרים, בתי מלון באזור, בתי קפה, מסעדות, אתרי תיירות מרכזיים ויעמדו לרשות המטיילים בגולן.
תיירנים ובעלי צימרים באזור, המעוניינים לקבלן, מוזמנים ליצור קשר טלפוני עם מערכת "שישי בגולן", טל. 04-6963666, או דרך דף "צור קשר"
בציון כתובת למשלוח.