הכוח שבאצות ים ידוע כבר אלפי שנים. רוב החומרים החיוניים לגוף האדם נמצאים באצות ברמות העולות פי כמה על אלו הנמצאים בירקות היבשה
מזה אלפי שנים גדלים בשטחי המים על גבי הפלנטה צמחים קצת שונים מאלו הצומחים על היבשה. השוני מגיע מעצם סביבת המחיה, מים מלוחים, או מים מתוקים, טמפרטורת המים, הזרמים, חשיפה ארוכה לקרני השמש ועוד.
לאורך האבולוציה, גרמו נסיבות אלו לאצות המים לפתח מנגנוני הגנה מורכבים. השוני בצבען, חום, ירוק, אדום, כחול/ירוק, משתנה בהתאם לסביבת הגידול שלהן ולחשיפתן לקרינת השמש ולכן, הן עשירות בחומרים נוגדי חמצון חזקים ביותר. אפילו עם שינויי האקלים וטמפרטורת המים על הגלובוס, והזיהום ההולך וגדל באוקיינוסים ובנהרות, שומרות האצות על עוצמתן ואינן נפגעות כלל.
יכולות הגנה אלו משפיעות לטובה גם על גוף האדם וחלקן מסוגלות לסלק רעילות של מתכות כבדות ואף פסולת קרינה מהגוף. תכונות מופלאות ועוצמתיות אלו עושות את האצות למזון מרפא של ממש וביפן, המוקפת בים האצות, מאז ומתמיד הן היוו חלק מהתפריט היומי וכחלק מהרפואה הטבעית שם.
הכוח שבאצות ים ידוע כבר אלפי שנים. הצמחים הם בעלי איכויות תרפויטיות, מאריכי החיים, מונעי מחלות, מוסיפי יופי והזנה וזה רק חלק מהאוצרות שהאצות מכילות בתוכן. אצות ים מכילות פי עשרה כמות ומגוון מינרלים, לעומת ירקות הגדלים ביבשה.
כמו כן, יש בהן מגוון רחב של ויטמינים בצורתם הזמינה ביותר לגוף ובערכים גבוהים במיוחד. חלק מהאצות כגון היזיקי, אראמה ווואקאמה, מכילות סידן זמין, פי שלושה יותר מחלב. אצות אחרות מכילות כמות ברזל כפולה משיש בבשר אדום. במצבן היבש, האצות עתירות יותר בערכים אלו.
חשוב לציין את ערך החלבון הגבוה שבאצות ואף רמות גבוהות של ויטמין 12B, אך לא כזה הזמין לגופנו. לאצות תכונה מקררת ומזינה ולכן נפלאות לשלוב בתפריט קיץ קליל ולא מכביד ובו הזמן מזין ומאזן. בזכות תכולת היוד הטבעית, הן מהוות תמיכה בבלוטת התריס, האחראית לתהליכי חילוף החומרים בגוף. האצות מאיצות ותומכות בתהליכי הניקוז של בלוטות הלימפה ובניקוז כללי של אצירת נוזלים, כמו נפיחות בעקבות דלקת, גם במפרקים ובצקות.
חשוב לצרוך אצות ממקור ידוע ובדוק, מכיוון שישנם אזורי איסוף לא מפוקחים בים, עם רמות זיהום גבוהות. את האצות ניתן לרכוש במגוון מרכולים והכנתן קלה ופשוטה. לרוב, יש להשרותן במים לכחמש דקות ועד חצי שעה, לשטוף מעודפי המלח ולהוסיף לסלט, למרק, או לתבשיל אחר. הסובלים מלחץ דם גבוה – יש לשטוף היטב את האצות. אלו המעוניינים בטיפול המשלב תוסף קלפ, או יוד, אני ממליצה להתייעץ עם נטורופת/ית או הרופא המטפל.
סלט מלפפונים ואצת וואקאמה
3/4 כוס אצות וואקמה מושרות כחצי שעה מראש
2 חבילות (מתוך מארז גדול) אטריות אורז מלא – מושרות במים רותחים כחצי שעה
4 מלפפונים
3 כפות רוטב סויה
כף וחצי חומץ אורז
כף וחצי שמן שומשום קלוי
1/4 כוס שומשום שחור, או רגיל
אופן ההכנה: משרים את האצות במים כחצי שעה ומסננים. פורסים את המלפפונים לעיגולים דקים. מערבבים עם האצות ויתר הרכיבים.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
9 ימים לבריאות טובה יותר
הפרוקטוז הוא סוכר המופק בצורה מכנית מפירות ותירס. מתברר, שהפרוקטוז הזה לא בא לכם טוב…
-
9 ימים לבריאות טובה יותר
הפרוקטוז הוא סוכר המופק בצורה מכנית מפירות ותירס. מתברר, שהפרוקטוז הזה לא בא לכם טוב…
-
על הנתינה
פורים, מלבד היותו חג של שמחה ומגילה ותחפושות, הוא גם חג של נתינה, משלוחי מנות…