סיורים מודרכים וחגיגה של טבע שארגנו פעילים מהגולן ומרחבי הארץ, על מנת לשנות את רוע הגזירה על פיה עין פית יהפוך לבסיס אימונים של צה"ל
למי שאינו מכיר – עין פית הוא עמק של מעיינות ובוסתנים מרהיב בתוכו, חורבות כפר עתיק, מעיין צלול ונפלא, שתי טחנות קמח קדומות, עצים בני מאות שנים ועשרות מינים של חיות בר, חלקם בסכנת הכחדה, שכן זהו מקור המים היחיד שלהם מיער אודם ועד לבניאס. כמו כן, זהו נחל האיתן היחיד בצפון הגולן.
על פי התכנית המאושרת של צה"ל, ייכרתו כ-760 עצים עתיקים ויוקמו שמונים מבנים, עד שלוש קומות ומאות חיילים יתאמנו במקום.
אין צורך לתאר את ההרס והפגיעה בעמק הבוסתנים והמעיינות.
בשנת1962 , כאשר עלה לקריאה ראשונה בכנסת "חוק גנים לאומיים ואתרי טבע והנצחה", אמר דויד בן גוריון: "אין שום בניין או חשמל חשוב יותר מעץ איקליפטוס עבות, שקמה ישנה, חורש אלונים. הם שורשי האדם! בניין תוכלו להקים כאן, או שם ולעץ בן 100 שנה אין תמורה. תמיד נמצא שעצים מפריעים למשהו שמישהו יזם בדמיונו קצר הכנפיים".
גם אנו, תושבי הגולן, משרתים בצבא ההגנה לישראל וצרכיו חשובים וברורים לנו, על אחת כמה וכמה אחרי השבעה באוקטובר. יום יום, אנו כואבים את המחיר הכבד מנשוא שאנו משלמים על הזכות לחיות בביטחון בארץ ישראל.
למרות זאת, ובזכות האהבה הגדולה שיש לנו לאדמת ישראל, אנו מרגישים שמישהו, "קצר כנפיים" במיוחד, הגה את התכנית הזאת, להקים בסיס אימונים בגן העדן הזה, במיוחד לאור העובדה שקיימות חלופות אפשריות במקומות פחות רגישים.
בעזרת השם נעשה ונצליח,
צוות היגוי "שומרי הגולן"
תגובת דובר צה"ל:
צה"ל החל את השלב השני בהקמת מתקן האימונים בצפון רמת הגולן. המתקן מיועד לאימון כוחות היבשה, דימוי מצב האמת ותרגול הכשירויות הנדרשות.
צה"ל מחויב לשמירה על הסביבה במתחם ופועל בתיאום עם כלל הרשויות הרלוונטיות, על מנת לממש את משימתו וזאת, תוך שמירה על ערכי הטבע, הנוף והמורשת.
צה"ל לא יבנה על הנחל וישמור מרחק ממנו, כך שלא ייהרס.
כחלק מהתיאום, הורחק הבינוי ברדיוס של 100 מטר מהמעיין והוגדרו שטחים רגישים אשר בהם לא יבוצע בינוי ולא תותר תנועת כלי רכב.
המתקן מוקם לאחר תהליך של בחינת חלופות וקבלת כלל ההיתרים על פי דין.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
עונת המסיק
ברשות הכנרת ממליצים: טיול סתווי קסום בעקבות מסיק הזיתים בנחל צלמון. למרות הבצורת המתמשכת, עדיין…
-
מסביב לנו
אטרקציות, אתרים היסטוריים וארכיאולוגיים, מסלולי טיולים, ולא פחות חשוב מכך - מסעדות ומרכזי קניות בערים…
-
נדידה על הכנרת
עונת הנדידה על שפת הכנרת: מסלול סתווי, הכולל תצפית על אלפי עופות נודדים, פריחה והיסטוריה דנה…