שירת כלוחם ומפקד, יזם פיתוח עסקי ב"אנלייט", מתנדב ביחידת חילוץ גולן ובפרויקט "חבל זוג". המוטו שלו לחיים: "לאלה שיש את הזכות לדעת, יש את החובה לפעול". האורח שלנו לשבת הוא דן נאור, מכנף
ספר על עצמך
"דן נאור, בן 33, נשוי לאלינור, מחנכת בבית הספר 'מצפה גולן' ואב לעברי, בן שלוש וחצי. למדתי בתיכון 'נופי גולן', שירתי שלוש שנים כלוחם ומפקד במגלן ואז המשכתי בצה"ל בתפקידי פיקוד שונים, למשך חמש שנים נוספות".
איפה נולדת וגדלת?
"נולדתי בקיבוץ אפיק ובגיל שלוש עברנו למושב כנף, יחד עם גרעין ההקמה.
אני בן בכור, יש לי אחות ושני אחים, שחלקם גרים גם בגולן. המשפחה עוסקת בחקלאות, תיירות ויזמות".
מגורים
"כנף".
עיסוק
"מנהל ייזום ופיתוח עסקי בגולן, בחברת 'אנלייט', אנרגיה מתחדשת. תפקיד מיוחד ומעניין הנמצא בליבת הפיתוח של הפרויקטים הגדולים ביותר בישראל, בתחום האנרגיה המתחדשת, הכולל מעורבות עמוקה מול יישובי הגולן ובעלי עניין נוספים, בצד פעילות עסקית מעניינת, המייצרת צמיחה כלכלית חדשה בגולן.
"מאז שחזרתי לגולן, אני מתנדב ביחידת החילוץ גולן, המסייעת למטיילים שזקוקים לעזרה במהלך טיול ברחבי האזור ובפרויקט 'חבל זוג' – מיזם מיוחד מאוד, העוסק בליווי נפגעי פוסט–טראומה של מערכת הביטחון, דרך פעילות ימית משותפת, שיט, קיאקים ועוד".
איך נראה יום שישי שלך?
"משתדל להתחיל את הבוקר בחתירה בכנרת, טיול אופניים, או ריצה, לנקות את הראש מהשבוע האינטנסיבי. בהמשך היום מתארגנים לארוחת שישי, ארוחה משפחתית שאנחנו מקפידים עליה, כל פעם בהרכב אחר".
מה אוכלים בארוחת שבת?
"אין משהו קבוע, המטבח שלנו מגוון. דגים חריפים, או על האש, תבשילים מעניינים, לפעמים, גם פויקה בחצר".
מה עושה בשעות הפנאי?
"את שעות הפנאי, אני משתדל להעביר עם משפחה וחברים, בטיולים ברחבי הארץ".
מה אתה אוהב בגולן?
"הגולן הוא אזור המאופיין בקהילתיות ועזרה הדדית. חבל ארץ ייחודי, עם אנשים ערכיים, בעלי מוסר עבודה גבוה ואופי יזמי. מקום ייחודי, המשלב בתוכו פשטות וחדשנות, חקלאות, תיירות ונופים שאי אפשר להתרגל אליהם. זהו כור היתוך, המחבר בין אנשים מכל המגזרים, שפועלים ועובדים יחד בתחומים שונים ומגוונים".
מוטו לחיים
"לאלה שיש את הזכות לדעת, יש את החובה לפעול".
מה אתה מאחל לעצמך?
"אני מאחל לנו שהגולן ימשיך לחזק את קהילתו ומעמדו בחברה הישראלית, כחבל ארץ ייחודי, ציוני, עתיר הישגים כלכליים, חקלאיים, תיירותיים ויזמיים. לצד כל זה, שיישאר צנוע, עניו ופשוט, כמו שאנחנו אוהבים.
"לעצמי, אני מאחל להמשיך לראות את משפחתי מתפתחת בגולן ולהמשיך לקחת חלק בעיצוב הגולן וחיזוקו".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
צבעו את הגולן בסגול
בשבוע שעבר התקיים בצפון הגולן תרגיל של חטיבת גבעתי, הראשון מאז "צוק איתן". התרגיל…
-
נוער הגולן מדריך את ילדי הגולן
שביל הגולן משמש כ"עמוד שדרה", דרכו נוגעים התלמידים בתכנים רלוונטיים מעולם שמירת הטבע, הגיאולוגיה, הארכיאולוגיה…
- מי אוהב את השבת?
אימא ואבא, כולם יודעים. מה שלא כולם שמו לב אליו הוא ש"משבר הרכבת" לא נסב…