בין הטבע למדע, בין הקהילה למחקר

כשהטבע פוגש במדע, זהו אירוע טריוויאלי וטבעי, אך כשהקהילה נפגשת במחקר – זה כבר אירוע אחר, חדשני ופורץ דרך. "מכון שמיר למחקר", בשיתוף מתנ"ס קצרין, השיק השבוע שיתוף פעולה יוצא דופן. מנכ"לית "מכון שמיר למחקר", דינה גלעד: "שיתוף הפעולה הזה מאפשר לנו להביא את עולם המחקר אל הציבור, ללא תיווך ובאופן ישיר"

בוקר חורפי, האוויר הרענן של רמת הגולן וריחות האדמה האופייניים ליוו את עשרות המשתתפים שלקחו חלק בשיתוף הפעולה הראשון בין מתנ"ס קצרין ל"מכון שמיר למחקר" – סיור ליקוט פטריות ביער קצרין. הסיור, בהובלת ד"ר דליה לוינסון, מומחית למיקולוגיה ומחברת המדריך הישראלי לפטריות מאכל ורעל, סיפק הצצה מרתקת לעולמן הנסתר של הפטריות והכיר למשתתפים את תרומתן האקולוגית ואת הדרכים לזהות מינים שונים.

"חיזוק הקשר עם 'מכון שמיר למחקר' הוא נדבך משמעותי בהתפתחות קצרין כמרכז ידע וחדשנות", מסביר ראש המועצה המקומית קצרין, יהודה דואה, את שיתוף הפעולה בין הגופים. היוזמה החדשה, שמחברת בין מחקר מדעי לפעילות קהילתית, נועדה לקרב את התושבים לטבע ולהנגיש עבורם ידע מחקרי עדכני.

"אנו שואפים לקרב את התושבים לעולם המדע והטבע, להעניק להם חוויות מעשירות וליצור גשר אמתי בין המחקר האקדמי לשטח – לטובת הקהילה, הסביבה ופיתוח האזור", חתם דואה.

מהשטח ועד לצלחת

הסיור שילב למידה מעשית והתנסות חווייתית. המשתתפים יצאו ליער חמושים בסלסלות, למדו להבחין בין פטריות מאכל לפטריות רעילות. פטריות מאכל – נלקטו, מפטריות הרעל – למדו והקשיבו להסברים המפורטים של ד"ר לוינסון, על חשיבותן האקולוגית של הפטריות. המשתתפים הביעו התלהבות מהידע שנחשפו אליו ומהאפשרות להכיר מקרוב את הטבע המקומי.

"שיתוף הפעולה עם מתנ"ס קצרין מאפשר לנו להביא את עולם המחקר אל הציבור הרחב, לחשוף תגליות מדעיות מרתקות ולחזק את הקשר בין המדע לקהילה. אנו רואים בכך הזדמנות מצוינת לשלב את התושבים בתהליכי למידה, חקר וגילוי", אמרה מנכ"לית "מכון שמיר למחקר", דינה גלעד, מיוזמות שיתוף הפעולה.

לא בכל יום, המדע והאקדמיה פוגשים את הקהילה. לכן, היוזמה נחשבת ליוצאת דופן. הביקוש, ההתלהבות והחזון אותו מובילה המועצה המקומית קצרין, בשיתוף "מכון שמיר למחקר", מבטיחים כי שיתוף הפעולה הזה יימשך.

"זהו רק השלב הראשון בשיתוף פעולה מרתק, שעתיד להציע לקהילה תוכן מגוון – מהחיבור לטבע ועד לנושאים חינוכיים, תרבותיים ומדעיים", הסביר מנהל מתנ"ס קצרין, ספי בר חי. "אנו מזמינים את התושבים לקחת חלק פעיל בפעילויות הבאות. אני גאה בשיתוף הפעולה הייחודי עם 'מכון שמיר למחקר'".

יוני 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
Events for 1st יוני
No Events
Events for 2nd יוני
No Events
Events for 3rd יוני
No Events
Events for 4th יוני
No Events
Events for 5th יוני
No Events
Events for 6th יוני
No Events
Events for 7th יוני
No Events
Events for 8th יוני
No Events
Events for 9th יוני
No Events
Events for 10th יוני
No Events
Events for 11th יוני
No Events
Events for 12th יוני
No Events
Events for 13th יוני
No Events
Events for 14th יוני
No Events
Events for 15th יוני
No Events
Events for 16th יוני
No Events
Events for 17th יוני
No Events
Events for 18th יוני
No Events
Events for 19th יוני
No Events
Events for 20th יוני
No Events
Events for 21st יוני
No Events
Events for 22nd יוני
No Events
Events for 23rd יוני
No Events
Events for 24th יוני
No Events
Events for 25th יוני
No Events
Events for 26th יוני
No Events
Events for 27th יוני
No Events
Events for 28th יוני
No Events
Events for 29th יוני
No Events
Events for 30th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות