נחל כנף

אחד המסלולים הלא-מוכרים והמדהים ביופיו עומד בפני איום של פיתוח ותעשייה, כשמתוכננת לקום בו מחצבה. בואו לטייל בנחל כנף


ביום ראשון האחרון, אסרו חג פסח, הזמנו את משפחות הגולן לטייל אתנו בנחל כנף.
יצאנו לנחל, המשפחות שהגיעו וצוות ההדרכה של "קשת יהונתן", לטייל בו ולהכיר את הטבע הייחודי שבו, את החי והצומח ואת העושר הרב שבו.
נחל כנף הוא אחד מנחלי הגולן הנשפכים לכנרת. הנחל מתחיל לזרום באזור צומת דליות ונשפך לכנרת בין חוף "כינר" לחוף "דוגה". בנחל, מתקיים בית גידול עשיר במיניםמיני פרחים וצמחים, ביניהם מינים נדירים, מיני ציפורים נודדות ומקננות, חזיריבר, צבאים ויונקים גדולים נוספים מסתתרים בסבך הנחל ושותים ממימיו בעונת החורף והאביב והנוף שנשקף ממנו אל הכנרת עוצר נשימה.
לצערנו, על הנחל קיים איום של פיתוח ותעשייה.

בשטח הנחל, על אחת השלוחות, עתידה לקום מחצבה שתעסוק בכריית בזלת לטובת תעשיית הכבישים. קשה לתאר מה תהיה ההשפעה של הקמת מחצבה שכזו על החי, הצומח והמערכת האקולוגית בנחל. ייתכן והנחל ייסגר למטיילים, בעקבות הקמת המחצבה.

לדוגמה, בעקבות הקמת מחצבת "רוויה", במורדות הגלבוע המזרחיים, נפגע בית הגידול העשיר של מזרח הגלבוע והרחבת המחצבה עלולה לגרום לסגירת מסלול ההליכה שבמתלול אבינדב, מסלול מטויל ביותר, עם נוף עוצר נשימה.
בנחל כנף, אמנם לא מסומן מסלול רשמי, אך אחת המטרות שהצבנו לעצמנו עם קיום הטיול היא סימון מסלול כזה, שיתחיל בסמוך לשביל הגולן, מעל נחל סמך ויסתיים בדירעזיז ומעיין כנף.

השפעתו של סימון מסלול כזה יכולה להיות גדולה מאוד. אם הציבור יבוא ויטייל בנחל, נוכל לגייס כוח ציבורי ולהתנגד להקמת המחצבה. כך נוכל גם לשמור על הנחל פתוח וגם נשמור על ערכי הטבע שבו.

שומרים על הנחל פתוח

אז התגייסנו למשימה ובשיתוף עם היחידה הסביבתית גולן, קיימנו הפנינג למשפחות הגולן. במסגרת ההפנינג, הגענו לטייל בנחל, להכיר את פנינת הטבע הייחודית והלאמוכרת הזו לציבור, לחשוף את הציבור ללחצי הפיתוח שמאיימים על הנחל ולהכריז שאנו שומרים על נחל כנף פתוח לציבור.

המשפחות שטיילו אתנו נהנו ממסלול הליכה מדהים ביופיו, בתקופה היפה ביותר של השנה. הלכנו בין שלל צבעים של מגוון פרחיםעכנאי יהודה, פשתה שעירה, תורמוס ההרים וצנון פגיוני. צפינו בציפורים נודדות מעלינועיטי חורש, עקבים מזרחיים, חוויאים ועוד ונהנינו מזרימת מים חיים בנחל.

החלק המיוחד ביותר היה שההליכה נעשתה ללא סימון. בראשוניות ובחלוציות, פילסנו יחד עם המטיילים דרך בין העשבים הגבוהים (נדקרנו מעט מקוצים, אבל עבר לנו…) וצלחנו את הנחל על גבי אבנים מתנדנדות מספר פעמים

אבל החלק המיוחד ביותר היה שההליכה נעשתה ללא סימון. בראשוניות ובחלוציות, פילסנו יחד עם המטיילים דרך בין העשבים הגבוהים (נדקרנו מעט מקוצים, אבל עבר לנו…) וצלחנו את הנחל על גבי אבנים מתנדנדות מספר פעמים.
הדובדבן שבקצפת היו מדריכות "קשת יהונתן", שהכינו הדרכות איכותיות ומושקעות לילדים ולמשפחותהמטיילים שמעו על התאמת בעלי חיים וצמחים לסביבתם, על היווצרות הגולן, סלעי הבזלת והנחלים ועל ההיסטוריה של סימוני השבילים בישראל וחיבור לטבע בעזרת הטיול.

לסיכום, אנו מזמינים את תושבי הגולן לצאת ולטייל בגולן ובמיוחד בנחל כנף, להכיר את הטבע מקרוב ולהגיד: "שומרים על נחל כנף פתוח לציבור"

יוני 2026

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
Events for 1st יוני
No Events
Events for 2nd יוני
No Events
Events for 3rd יוני
No Events
Events for 4th יוני
No Events
Events for 5th יוני
No Events
Events for 6th יוני
No Events
Events for 7th יוני
No Events
Events for 8th יוני
No Events
Events for 9th יוני
No Events
Events for 10th יוני
No Events
Events for 11th יוני
No Events
Events for 12th יוני
No Events
Events for 13th יוני
No Events
Events for 14th יוני
No Events
Events for 15th יוני
No Events
Events for 16th יוני
No Events
Events for 17th יוני
No Events
Events for 18th יוני
No Events
Events for 19th יוני
No Events
Events for 20th יוני
No Events
Events for 21st יוני
No Events
Events for 22nd יוני
No Events
Events for 23rd יוני
No Events
Events for 24th יוני
No Events
Events for 25th יוני
No Events
Events for 26th יוני
No Events
Events for 27th יוני
No Events
Events for 28th יוני
No Events
Events for 29th יוני
No Events
Events for 30th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות