צידה לדרך – האיכות קובעת!

הצידה לדרך, כשמה כן היאאוכל שנאכל לא בבית, בדרך, בעבודה, בבית הספר. לרבים זו הארוחה המשמעותית של היום. חשוב להקפיד על איכותה


מאז ומעולם, כאשר האדם יצא ליום עבודה, או התלמיד לחדר, היו לוקחים עמם צידה לדרך. אמנם הכמות לא הייתה גדולה, אך האיכות היא זו שהייתה חשובה. צידה מזינה תעניק לנו אנרגיה וכוח לאורך כל היום. שגרת העבודה, בית הספר, או הגן, זו הזדמנות נפלאה לשלב מזונות בריאים ומזינים בתפריט היומי

הכריכים הם מעטפת מעולה לממרחים עתירי בריאות ומנות מזינות. כריכים שכיחים הם אלו עם גבינה צהובה, סלמי, או פסטרמה, ממרח שוקולד, או חומוסכריכים עתירי נתרן, שומן רווי, סוכרים וחומרי שימור, טעם וריח. חומרים שלאורך היום מונעים מאתנו, או מילדינו, לקבל את מיטב הערכים התזונתיים החיוניים לתפקוד תקין לאורך היום. חומרים אלו עלולים להחמיר ואף לגרום למצבי היפראקטיביות וחוסר ריכוז, הם מייצרים עומס מטאבולי אדיר על מערכות הגוף, מחלישים ומתישים אותו.   

הכריכים המתוקים עם ממרח השוקולד, החלווה ושאר הממרחים עתיריהסוכרים הם דלים בערכים תזונתיים וגורמים להתדלדלות מאגרי הוויטמינים והמינרלים שלנו. כתוצאה מזה, נחלשת המערכת החיסונית וגדלה החשיפה למחלות וזיהומים

הכריכים המתוקים עם ממרח השוקולד, החלווה ושאר הממרחים עתיריהסוכרים הם דלים בערכים תזונתיים וגורמים להתדלדלות מאגרי הוויטמינים והמינרלים שלנו. כתוצאה מזה, נחלשת המערכת החיסונית וגדלה החשיפה למחלות וזיהומים. כמות הסוכרים הרבה עלולה גם לעורר נטייה לסוכרת, או אפילו לגרום למחלה. בנוסף, רוב הממרחים מכילים מרגרינה, או בשמה היפהשומן צמחי מוקשה, או חצי מוקשה, חומרים משמרים, חומרי טעם וריח ועוד כימיקלים נוספים, שלא מועילים לאף אחד ורק גורעים.

אז מה עושים כדי שיהיה טעים, זול וקל להכנה? הנה כמה רעיונות לכריכים בריאים.  כריך שוקולד, אם בכלל, מומלץ לתת רק לאחר שעות הלימודים. העדיפות היא תמיד ללחם/לחמנייה מדגנים מלאים.

כריכי בריאות לדוגמה:

  • ממרח בוטנים (ללא מרגרינה) וריבה
  • ממרח לאבנה, גבינת שמנת, או קוטג
  • חומוס ביתי, או מחומוסייה ולא מתועש
  • ביצה קשה, או חביתה, או למשקיעניםסלט ביצים
  • פסטרמה ביתית, אוחזהעוף
  • גבינה צפתית, פטה, בולגרית

מתכונים מזינים מנצחים:

פסטרמה ביתית 

מצרכים: חזה הודו

מצרכים למרינדה:

¼ כוס סויה

2 כפות דבש

4 כפותפפריקה

½ כוס סוכר חום

¼ כוס מלח בישול

1 כף פלפל שחור שלם

4 שיני שום פרוסות

3 כפות חרדל

לציפוי באפייה:

4 כפות פפריקה

2 כפות חרדל

2 כפות דבש

אפשרי: אבקת שום, פלפלת חריפה, פלפל טחון     

הוראות הכנה: להרתיח בסיר עם 2 ליטר מים את כל מרכיבי המרינדה, לצנן ולהכניס את חזה ההודו, רצוי כשהוא כבר חצוי

להשרות במקרר ל-48 שעות.

לחמם תנור ל-250מעלות,

לייבש במגבת מטבח (לא מנייר).

לערבב בקערה נפרדת את כל מרכיבי הציפוי ולצפות ביסודיות את חזות ההודו.

להניח בתבנית מעל רשת ולאפות 20 דקות ללא כיסוי. לאחר מכן, לכסות ולאפות עוד 20 דקות.

להוציא את החזה, לצפות שוב בשארית הציפוי, לכסות ולאפות 15 דקות.

להוריד כיסוי ולאפות פתוח לעוד 15 דקות. לצנן ולפרוס דק.

רצוי להקפיא במנות קטנות ולהפשיר בעת הצורך.

לאבנה ביתית

מצרכים: עד ליטר יוגורט טבעי

חצי כפית מלח

אפשרי: מיץ מלימון שלם

אופן ההכנה:

לערבב יוגורט עם מלח ולימון (למי שרוצה).  לשפוך לתוך ציפת כרית ישנה (לכיוון פינת הציפית).  לסגור מעל עם גומייה, או אטב ולהניח מעל מסננת למשך הלילה וכשמונה שעות

כשמוכן, יש לשמור בכלי סגור ומעל שמן זית.

ניתן לשלב זיתים פרוסים,

או מעוכים, עגבניות מיובשות, או זעתר.

ממרח שוקולד בריא

2 כוסות אגוזי לוז, או קשיו, קלויים קלות, ללא תוספת מלח
4 
כפות שקדייה, אושמןקוקוס

4 כפות דבש
100
גרשוקולד מריר (נא או טבעי), כוס חלב שקדים
4
כפות קקאו נא,
כפית תמצית וניל


אופן ההכנה:

טוחנים היטב את האגוזים במעבד מזון, כשתי דקות. בעזרת מרית, מנגבים את השוליים והתחתית וטוחנים עוד שתי דקות, עד שהאגוזים הפכו למחית. מוסיפים את השקדייה, או שמן הקוקוס ומעבדים עוד כדקה.

בקערה מעל אמבט מים רותחים (באן מארי), ממיסים את השוקולד ומוסיפים לתערובת. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עוד כמה דקות, עד שהתערובת חלקה לחלוטין.

אירועים שיתקיימו ב 27th מאי
אירועים שיתקיימו ב 28th מאי
אירועים שיתקיימו ב 1st יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th יוני
אירועים שיתקיימו ב 6th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th יוני
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th יוני
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון
[adrotate group="2"]

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?