פסח שכולו הגדה בקצרין

פסח הוא חג החירות והאביב. מבלי לשים לב, בקצרין, בירת הגולן, פסח הפך להיות חג של משפחה. "הגענו עם הילדים לשלושה ימים בצפון, אבל בסוף נשארנו כאן בכל הימים", מספרת לנו מבקרת בקצרין. בשבוע שעבר, יצאנו לבקר בפסטיבל "צלילי הבזלת" ובהפנינג המשפחות בקצרין כדי להבין, מה הכוונה "פסח שכולו הגדה?"

א ם יש רגע שבו יישוב יכול לומר על עצמו "חזרנו לחיים", הרי שחול המועד פסח האחרון בקצרין היה הרגע הזה – ובגדול. קצרין עברה חוויה נהדרת, שלושה ימים של הפנינג משפחות, מגוון ועשיר, בפארק המשפחה. עשרות אלפי מבקרים בפארק קצרין העתיקה, הופעות של מיטב אמני ישראל ואירועי שיא מרגשים שכמותם לא נראו זמן רב בקצרין – הפכו את "פסח שכולו הגדה בקצרין" לשם דבר לא רק ברמה מקומית, אלא כתופעה תיירותית־תרבותית ארצית.

חגיגה של קהילה

לאורך שלושה ימים, הפך פארק המשפחה בלב קצרין לאבן שואבת עבור מאות משפחות, מקצרין, הגולן ובכלל מרחבי הארץ: מתקנים מתנפחים צבעוניים, פינות יצירה, מעגלי מתופפים, דוכני מזון, רכיבה על פוני, עמדות איפור פנים והפעלות מעולמות של דמיון, כל אלו חברו לחוויה אחת משפחתית. הכניסה להפנינג הייתה חופשית. ימי ההפנינג הופקו בשיתוף פעולה יוצא דופן בין המועצה המקומית ומתנ"ס קצרין לבין י.ד. בראזני ו"אבני דרך", יזמי רובע "הנחלים", פרויקט הרמה. "HARAMA" מאות ילדים רדפו אחרי בועות סבון ענקיות, טעמו שערות סבתא מתוקות והצטרפו יחד לפעילויות העשרה ומשחק. אחרי שנה כה מורכבת – זו תמונת ניצחון של ממש.

קצרין מתחדשת

מאז אוקטובר 2023, היה פארק קצרין העתיקה שקט. שקט מדי. אבל השבוע, הוא התעורר לחיים. למעלה מ-15,000 מבקרים מכל רחבי הארץ והעולם הגיעו לקצרין: משפחות מעין יהב, זוגות מקריית שמונה, אפילו תיירים מארגנטינה, כולם נהרו אל מרחבי בירת הגולן לגלות את קצרין מחדש, מקום קסום ואטרקטיבי.

"הגענו עם הילדים לשלושה ימים בצפון, ובסוף נשארנו רק פה", מספרת לנו אחת המבקרות בפסטיבל. "הילדים פשוט לא רצו ללכת. זה היה שילוב של הפעלות, סדנאות, מוזיקה ובאמת לכל אחד ואחת היה מקום. פשוט הנאה צרופה". שכשוכיות מים, סדנאות יצירה לילדים, סיורים מודרכים ופעילויות חווייתיות – לצד המראה המלבב של ילדים שצוחקים על הדשא, הורים שמרימים מצלמות לסלפי משפחתי וסבים שמראים לנכדיהם את בית הכנסת העתיק, כל אלה הרכיבו תמונה אחת: חזרה לחיים, חוזרים לרקוד בבירת הגולן.

לא רק התיירים והמבקרים התגעגעו לנופי הגולן הפראיים, גם תושבי קצרין והגולן בעצמם ציפו חודשים ארוכים לפסטיבל "צלילי הבזלת 2025" והוא לא אכזב. כבר בערב הראשון, שרית חדד, "הזמרת של המדינה", פתחה את הפסטיבל עם אנרגיה מטורפת והרימה את קהל החוגגים בפארק. אחריה, בערב השני, תזמורת ירושלים מזרח ומערב, בניצוחו של תום כהן והפרויקט של רביבו, יצרו רגע בלתי נשכח של חיבוק מוזיקלי ישראלי חוצה מגזרים ורגשות.

"אחרי תקופה כל כך ארוכה, זה בדיוק מה שהיינו צריכים", אומר לנו ירון, מבקר שהגיע עם אשתו מירושלים. "מגיע לצפון, מגיע לתושבים וכמו שזה נראה הערב, מגיע כל כך לקצרין".

הכול, כאן בבית

היום השלישי, היווה את שיאו של חול המועד. תפילת הלל עוצמתית, בהובלת יונתן רזאל ומאיר גלייזר, בבית הכנסת העתיק, עם מאות מתפללים פתחו את היום בבית הכנסת העתיק. משם, התפילה הפכה לצעדה. צעדת קצרין יצאה לדרכה עם אלפי משתתפים מכל הגילאים, בסימן אחדות וסולידריות.

"זה היה חג של תרבות, תיירות ומשפחה", מספר לנו ראש המועצה המקומית קצרין, יהודה דואה. "תושבים אמרו לי 'החג הזה לא היינו צריכים לצאת מהיישוב' וזה בהחלט כך. יש לנו הכול, כאן בבית. לראות את קצרין חוזרת לחיים, מחייכת ורוקדת, פשוט אושר צרוף".

בסיום הצעדה, המתינו לאלפי הצועדים הופעות נוספות של בניה ברבי ולאה שבת, שבישרו גם את חניכת אמפיפארק קצרין המחודש, בהשקעה של כשני מיליון ש"ח.

אירועי השיא בקצרין לא נעלמו גם מעיני התקשורת האזורית. רדיו צפון ללא הפסקה, 104.05,FM הגיע עם עמדה מיוחדת לשידור חי ומיוחד מתוך פארק קצרין העתיקה, במהלך השידור – שעסק כולו בקצרין, בהתחדשות ובפסטיבל. אבל יום השיא של הפסטיבל לא הסתיים בצעדה ובהופעות. בערב, עלה לחתום את פסטיבל "צלילי הבזלת" רביד פלוטניק, שביצע הופעה אדירה, שהיוותה סיומת נהדרת לפסטיבל. כל ההופעות בפסטיבל, הסתיימו ב-SOLDOUT מהדהד, המספרים מדברים. בין מופע למופע, בין צעידה לצחוק ילדים, בין טקס לחיבוק משפחתי – קצרין חזרה. לא רק פיזית, או תיירותית, אלא כיישוב שעומד במרכז ההוויה הישראלית כמרכז ולב, במרכז הגולן.

אולי הכי חשוב מבחינת תושבי קצרין ובכלל, נראה שזוהי רק תחילתה של ההתעוררות.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
אירועים שיתקיימו ב 1st מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 2nd מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 3rd מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 4th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 5th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 6th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 7th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 8th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 9th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 10th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 11th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 12th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 13th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 14th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 15th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 16th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 17th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 18th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 19th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 20th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 21st מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 22nd מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 23rd מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 24th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 25th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 26th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 27th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 28th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 29th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 30th מאי
No Events
אירועים שיתקיימו ב 31st מאי
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות

× היי איך נוכל לעזור לך?