תכנית מעטפת היציאה מהמלחמה לילדי הגולן מעלה הילוך. המרכז הקהילתי גולן החל במהלך לשדרוג הרמה של חוגי ההעשרה ולהפיכתם למסגרות מצוינוּת וחשוב שכולנו נהיה חלק מהתהליך
מובילים ביחד קדימה למצוינות
מערכת החוגים בגולן מספקת כיום מענה בתחומים שונים, אך ברור לכולנו שיש עוד דרך לעשות כדי להגיע למצוינות. חיבור הכוחות בין ההורים, הילדים, המרכז הקהילתי והמועצה האזורית הוא המפתח לשדרוג של רמת הפעילות ולפיתוח מסגרות העשרה איכותיות, מגוונות ומתקדמות יותר. הזכייה המרשימה של בנות קבוצת המחול מאשכול "אופק", בתחרות בין-לאומית בסוף השבוע האחרון, היא דוגמה להצלחה שנובעת מהשקעה ממוקדת וממחישה את הפוטנציאל הטמון בחיזוק תחומי העשרה. זו אחת מהמטרות של התכנית האסטרטגית לחינוך – לקדם תהליכי מצוינות, לאפשר לילדים לחלום ולהגשים, ולהעניק לכל ילדה וילד הזדמנות להגיע הכי רחוק שאפשר.
במועצה האזורית גולן רואים ברצף החינוכי של החינוך הפורמלי והחברתי-קהילתי מפתח לעתיד האזור, בייחוד לאחר תקופה מורכבת שעברה על כולנו.
ראש המועצה, אורי קלנר: "אנחנו נמצאים בנקודת פתיחה טובה, אבל שואפים הרבה יותר גבוה. אנחנו בונים מעטפת יציאה מהמלחמה, שתעניק לכל ילד וילדה בגולן הזדמנות לצמוח, להתחזק ולהגשים חלומות. ההישגים היפים שאנחנו רואים בחוגי הספורט והמחול מוכיחים את הפוטנציאל האדיר שטמון בילדי הגולן ואנחנו פועלים למנף הצלחות אלו לתנופה רחבה שתצעיד קדימה את תחומי ההעשרה, התרבות והחינוך החברתי-קהילתי. ההורים והילדים הם חלק בלתי נפרד מהתהליך הזה. השותפות שלהם היא שמובילה אותנו".
הלב הפועם של קהילת הגולן
המלחמה הדגישה את תפקידו של המרכז הקהילתי גולן בחיזוק הרוח והחוסן הקהילתי, על ידי יצירת פעילויות מגוונות, מעשירות ומצוינות לכל הגילאים. המציאות הזו חידדה את ההבנה כי לצד ההתאוששות, יש הכרח להצעיד את תחומי התרבות, הפנאי והספורט קדימה – תוך שאיפה למצוינות. המרכז צריך להיות הלב הפועם של קהילת הגולן, מקום הבונה לכידות וגאוות יחידה גולנית.
סגן ראש המועצה, יעקב שה לבן, שנכנס לתפקיד יו"ר המרכז הקהילתי לפני כחודש, משתף: "ליבת תכנית העבודה לשנת 2025 כוללת את חיזוק הפעילות והמענה לילדים ולנוער, לאור השלכות המלחמה ופיתוח והטמעת תהליכי מצוינות במרכז הקהילתי."
בעשרת החודשים האחרונים, גייסה המועצה האזורית גולן עשרות מיליוני שקלים, שמורגשים היטב בתנופת העשייה ביישובים – בשיקום תשתיות, ריבוד כבישים ועוד. תכנית "פתרו"ן" לתשתיות היא בסיס עליו נשענות גם שאר התכניות האסטרטגיות – בהן גם התכנית לחינוך. לדוגמה, בחודשים הקרובים יחלו בהקמה של תשעה מועדוני נוער חדשים ביישובים, לצד שיפוץ ושדרוג של שני מועדוני ותיקים אזוריים.
שה לבן: "אנחנו רואים בתשתיות חלק בלתי נפרד מתהליך המצוינות. יחד עם מנהלי האשכולות במרכז הקהילתי, אנחנו פועלים לפתח את התשתיות החיוניות שיעניקו לילדים ולבני הנוער את התנאים להגיע הכי רחוק שאפשר."
שיתוף ההורים – מפתח להצלחה
כשלב ראשון לבניית תהליך להטמעת מצוינות בחוגים, יצא השבוע המרכז הקהילתי, בהובלת שמרית אזולאי, יחד עם מרכז הידע באשכול גליל מזרחי בסקר להורים. מעל 250 הורים ענו על הסקר ביממה הראשונה והקצב הגבוה נמשך.
"אנחנו מזמינים את ההורים להיות שותפים אמיתיים", אומר שה לבן. "זו ההזדמנות שלכם להשפיע על החוגים, על התכנים, על עתיד ילדיכם. השקעה של כמה דקות במענה לסקר יכולה לשנות משמעותית את איכות הפעילות שנוכל להציע לילדים. אנו מזמינים אתכם לענות כבר היום."
מבט קדימה – תכנון מבוסס נתונים
תוצאות הסקר ישמשו בסיס נתונים לקבלת החלטות באילו תחומים להתמקד, אילו תשתיות לפתח עבורם ובאילו תחומים להשקיע משאבים כדי להבטיח שיפור משמעותי. התכנית שתגובש תוצג לציבור בשקיפות מלאה, כולל אבני הדרך להטמעתה בשנים הקרובות.
ניתן לענות על הסקר בדפי המועצה והמרכז הקהילתי ברשתות החברתיות, ובסריקת הקוד:

כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הכי חומוס
תחרות החומוס המסורתית בגשור, סוכות 2017, הייתה, ובכן... טעימה. לערב הצטרפו גם תחרויות בהכנת שקשוקה…
- נאות גולן
מושב שהוקם ב-1969 בדרום הגולן ומונה כיום כ-120 משפחות.משהו ייחודי: ענפי המשק פועלים מעל המדרונות…
-
תריסי גולן
תריסי גולן שמעון בן שבת 04-6850606, 054-4319560 info@techlab.co.il techlab.co.il