מדוע הצפון-קוריאנים חושבים שהם חיים במדינה המאושרת והעשירה בעולם? צלם וכתב "מסע אחר", נפתלי הילגר, בהרצאה בספריית בני יהודה
ביום חמישי האחרון, נערך בספרייה באשכול בני יהודה, של המרכז הקהילתי גולן, מפגש עם נפתלי הילגר בנושא "צפון קוריאה – החיים בבועה". נפתלי הילגר הוא צלם מערכת וכתב המגזין "מסע אחר" ומצלם עבור מגזינים נוספים בארץ ובעולם. הוא ערך מסעות רבים בין מקומות ותרבויות ובין שאר מסעותיו, ביקר באמצעות דרכונו הזר במקומות רבים בעולם שאינם נגישים לעיתונאים, בכלל ולישראלים, בפרט. הילגר היה בצפון קוריאה ובמדינות אסלאם רבות כמו איראן, תימן, סוריה ואפגניסטן.
הילגר פרש בפני הקהל את חוויותיו מביקורו בצפון קוריאה וסיפק מבט מבפנים למדינה הסגורה והדיקטטורית ביותר בעולם. הוא ערך מסע נדיר במדינה, בניסיון להרים את המסך ולהבין: מדוע הצפון-קוריאנים חושבים שהם חיים במדינה המאושרת והעשירה בעולם, איך קרה שהדתות הפכו למיותרות ומהי משמעותו של נשק גרעיני עבורם. לפעמים, היה קשה לשמוע, לראות ולהאמין כיצד מתנהלים חיי היום-יום בצפון קוריאה, תחת שלטונה המוחלט של משפחה אחת. הילגר נתן סקירה עניינית ומרתקת על ההיסטוריה של המדינה, על ההבדלים המהותיים בינה לבין דרום קוריאה, על תרבותה ועל המציאות המורכבת בה מתנהלים אזרחיה ושיתף במצבים המוזרים, המבדחים ואף המסוכנים, אליהם נקלע בהיותו נתון לביקורת מתמדת של מעשיו, במשך 24 שעות ביממה, במהלך כל ביקורו בצפון קוריאה.
ההרצאה הייתה מקורית ומעשירה, מלווה בתמונות צבעוניות וייחודיות ולעתים קרובות, בנימה בדוחה, שריככה את הסיפורים והמציאות הקשה ופתחה בפנינו צוהר למדינה שונה מכל מדינה אחרת בעולם.