מסלולי טיול במרבדי הפריחה האביבית וזרימות המפלים השוצפים בגולן. ברחבי הגולן פורחים כמה סוגי אירוסים בתקופה זו: אירוס הביצות, אירוס הגולן ואירוס הגלבוע
סיומו של החורף הוא תקופה נפלאה לבקר בגולן וליהנות ממרבדי הפרחים הצבעוניים והייחודיים לעונה זו, ההופכים אותו למרהיב. בין פרחי הבר שניתן לראות בעונה זו נמצאים חרדל, עירית, נרקיס, תורמוס ההרים, כרמלית, פרג, כלנית, עירית, חבלבל, רקפת ואירוס הגולן, בצבעוניות ססגונית של צהוב, אדום וסגול ולבן.
אזורי הפריחה: טיילת מצוקי האון והאזור סביב מבוא חמה ומורדות הגולן המערביים, אחו נוב, צומת המפלים וציר המפלים, קבר שייח' מרזוק, נחל מיצר ועוד.
ממשיכים על השביל הכחול ויורדים דרך מטע הזיתים, עד בני יהודה הישנה, עוברים את הכפר ובית המעיין ויורדים בדרך המובילה אל קרן עין גב. עולים אל פסגת הקרן ונרד בזהירות ואם צריך, נגלוש על הישבן בדרך התלולה והלבנה
מסלול מומלץ: מ"מצפה אופיר" אל קרן עין גב.
על כביש 789 העולה מכורסי, שבחופה המזרחי של הכנרת לדרום הגולן, ליד הק"מ ה-10, שלט המפנה את המטיילים מערבה אל "מצפה אופיר", לדרך עפר נוחה לנסיעה. הדרך מסומנת בסימון שבילים כחול. מסלול פריחה ונוף נהדר, שמתחיל מנקודת התצפית המרהיבה, שנבנתה לזכרו של אופיר שעל, מגבעת יואב.
המסלול יוצא מהתצפית על קו המצוק אל הבונקרים הסוריים, שחלשו על הכנרת ויישובי עמק החולה, עד למלחמת ששת הימים, ב-1967. ממשיכים על השביל הכחול ויורדים דרך מטע הזיתים, עד בני יהודה הישנה, עוברים את הכפר ובית המעיין ויורדים בדרך המובילה אל קרן עין גב. עולים אל פסגת הקרן ונרד בזהירות ואם צריך, נגלוש על הישבן בדרך התלולה והלבנה, המתחברת אל הדרך שתוביל אותנו לסוף המסלול, בבית העלמין של עין גב.
אורך המסלול: 6 ק"מ | משך הטיול: 4-5 שעות | צבע המסלול: סימון כחול | רמת הקושי: מטיבי לכת | נק' הסיום: בית עלמין עין גב.
יער אודם – על שביל הגולן
מסלול מוריק ובעל הפריחה מרשימה הוא לא אחר מאשר יער אודם. שם תוכלו לראות שלל סתווניות, כרכומים, רקפות ונרקיסים, שממלאים את השבילים לאורך המסלול. ניתן לראות ביער גם את עפציו האדומים של אלון התולע ובתוכם, את זחל הצרעה המוגן.
את המסלול, נתחיל על שביל הגולן. באחד העיקולים על כביש 98, העולה מכיוון מסעדה לבוקעתא, נפגוש צפרדע ירוקה (פח אשפה) על דרך הנכנסת מהכביש לכיוון דרום ונחנה שם את הרכב.
נלך על שביל הגולן וניכנס אל תוך היער בזהירות, עד למפגש עם סימון שבילים אדום. נמשיך עם הסימון האדום ונרד חזרה, עד שנפגוש שוב את שביל הגולן. נפנה עם השביל דרומה ונסיים למרגלות תל אל קצעה, שם ממתין הרכב שלנו.
אורך המסלול כ- 1.5 ק"מ וההליכה נעשית בין עצי אלון ולכן המסלול מוצל | מתאים בעיקר למשפחות, המסלול לא כולל עליות או ירידות משמעותיות | המסלול מעגלי.
בנוסף לטיולי הפריחה, ניתן ליהנות בתקופה זו מצפייה בנחלים השוצפים ומאגרי המים העולים על גדותיהם. סוף החורף והאביב הן העונות המתאימות ביותר לצאת ולראות את זרימת הנחלים המרשימה ואת מאגרי המים "דבש", "בני ישראל", מרום גולן ומאגר "עורבים".
בין מסלולי המפלים בגולן, ניתן ליהנות ממראות מרהיבים של נחלים שוצפים: מפל סער, מפל עיט ולמיטיבי הלכת – מפל עורבים.
מפל עיט
נוסעים מצומת המפלים (מפגש הכבישים 808 ו-87) ופונים דרומה לציר המפלים. עוברים את הפנייה למושב אניעם, ממשיכים עוד כ-5 דקות נסיעה, עד לשלט המפנה ימינה למגרש החנייה של מפל עיט, הנמצא ממערב לכביש.
מפל עיט הוא אחד המפלים המרשימים בגולן. הוא נשפך אל קניון בזלתי עמוק שאורכו כ-4 ק"מ ומתנקז אל נחל יהודייה. מרפסת התצפית שמשקיפה לעבר המפל והנחל מאפשרת מבט מרהיב אל הקניון המדהים ואל עמודוני הבזלת במצוק הנחל.
הגישה למפל עיט נוחה ביותר בהשוואה לשאר מפלי הגולן ובעיקר למפלים שלאורך ציר המפלים. המפל זורם בחודשי החורף והאביב, אולם גם בחודשי הקיץ והסתיו מומלץ לעצור ולבקר באתר.
שביל נוח ומסודר, היוצא מחנייה מסודרת, מוביל למרפסת תצפית לעבר המפל והנחל. מעט אחרי תחילת השביל, מגיעים לפיצול. פנייה שמאלה מובילה לתצפית עמודוני הבזלת – תופעה גיאולוגית יפה ומרשימה במיוחד – שווה ביקור, בדרך גם חוצים גשר עץ נחמד, בתוך סבך צמחיית נחלים. הצד הימני של השביל מוביל לתצפית לעבר שני מפלי הנחל. מומלץ ביותר להגיע אחרי גשם חזק וליהנות מהזרימה המרהיבה. הולכים לאורך כל עמדת התצפית, כ-10 דקות הליכה, נהנים מהנוף, מהקניון היפה וחוזרים בשביל מעגלי לכלי הרכב.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
סוף סוף חורף
לראשונה, מזה שנתיים, הירדן מלא. נרשמו זרימות שיא בנחלי הגליל והגולן. בשיאה של הסערה, הזרימה…
-
סוף עונת הרחצה
ברשות הכנרת מסכמים עונת רחצה: 1.5 מיליון נופשים, 1,100 טון אשפה, 14,000 רכבי נכים ו-65…
-
סוף השבוע החמים הצפוי מזמין לראות את פריחת הצבעונים בנחל השומר
סוף השבוע החמים הצפוי מזמין לראות את פריחת הצבעונים בנחל השומר. הצבעוני פורח שם בכתום-אדום…