במתנ"ס קצרין, נפתח קורס תפירה הקהילתי. נבחרו 15 נשים שונות מכלל האוכלוסייה, לפרויקט המכיל והמיוחד הזה
אביבה אלבז
החזון קורם עור וגידים, אחרי תקופה ארוכה, בה התכוננו במתנ"ס לאתגר המיוחד: נכונים ומוכנים לפתוח את המתפרה המיוחדת והראשונה מסוגה – שיתוף פעולה בין המחלקות ותיקים, עמיתים והתנדבות.
זה קורה!
כבר במפגש החשיפה של החוג הייתה אוירה נעימה, בגובה העיניים ומכילה, בו הגיע מנהל המתנ"ס, גילי פורת, לברך את המשתתפים, לא הסתיר את התרגשותו עד דמעות ופרגן לרכזות המובילות.
לפרויקט נבחרו 15 נשים שונות מכלל האוכלוסייה, כולל נשים בעלות צרכים מיוחדים, אשר זוהו אצלן יכולות לימוד תפירה ויוענקו להן היכולת והמקצועיות להפוך לתופרות.
על פי התכנית, הנשים תתפורנה יצירות תפירה קלות-בינוניות, לטובת הקהילה, לאירועים ומיזמים, לחגים ומועדים, בהנחיית מדריכה מוסמכת ובהמשך, ה"המתפרה" תהפוך לחברתית ותיתן מענה לאוכלוסיות שונות, כמו חיילים, קשישים וכד'
המטרה של המתנ"ס היא שילוב. מהניסיון הרב שנצבר בשנים האחרונות, עולה בבירור שישנו פוטנציאל אדיר לשילוב אנשים עם צרכים מיוחדים בהתנדבות בקהילה, כך שכולם מרוויחים.
פרויקט משולב דומה, שפועל מזה כשלוש שנים בקצרין, "הגינה הקהילתית", ששמו הולך לפניו בקנה מידה ארצי ומשמש דוגמה ומופת ליישובים בכל הארץ, פעיל מדי שבוע, עם לא פחות מ-25 פעילים.
היחידה להתנדבות במתנ"ס קצרין, שכפופה מקצועית לתחום ההתנדבות במשרד הרווחה, בחרה לקדם בשנים האחרונות התנדבותם של אנשים עם צרכים מיוחדים בפרט, כחלק מתפיסת המשרד, לשלב את האוכלוסיות הללו בקהילה מעמדת חוזק ותוך העצמתם האישית והקהילתית. קצרין השתתפה בפלטפורמה הארצית "עצמת ההתנדבות", עם הנחיה צמודה של איש מקצוע בתחום, רמי סטויצקי ובמשך השנתיים האחרונות, משלבת אנשים עם צרכים מיוחדים במערך ההתנדבות, באופן המותאם הן לצרכי המתנדב והן לאופי ההתנדבות.
מתנ"ס קצרין חרט על דגלו את קידום ערכי ההתנדבות והעשייה למען הזולת וקידום התכנית הייחודית לשילובם של בעלי צרכים מיוחדים במערך ההתנדבות היישובי, הלכה למעשה.
על פי התכנית, הנשים תתפורנה יצירות תפירה קלות-בינוניות, לטובת הקהילה, לאירועים ומיזמים, לחגים ומועדים, בהנחיית מדריכה מוסמכת ובהמשך, ה"המתפרה" תהפוך לחברתית ותיתן מענה לאוכלוסיות שונות, כמו חיילים, קשישים וכד'.
כמו כן, מתוכננים לקבוצה תכנים נוספים של העצמה, שיחות קבוצה, משוב, סדנאות וגיבוש.
במתנ"ס מאמינים בפרויקט החשוב הזה שהנו פורץ דרך וייחודי מסוגו בכל האזור.
נוצר מודל פעולה ייחודי, שעיקרו יצירת חוויה משותפת, דרך התפירה, בין אוכלוסיות שונות וקירובן על ידי פתיחות, הקשבה והרבה אהבה אל לב הקהילה.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הושגה הסכמה כלביית קצרין לא תיסגר
למרבה המזל, כל הגורמים הנוגעים בדבר ובעיקר חובבי הכלבים, ישמחו לשמוע שביום שלישי האחרון, נמצא…
-
"ההיית או חלמתי חלום?"
שנה אחרי שנה, מוביל "בית הספר לבלט אניעם" את תלמידותיו לפסגת הבלט הקלאסי העולמי והן…
- היה או לא היה: פינוי ישובי רמת הגולן במלחמת יום הכיפורים
קשה לבחון מבעד לעדשת הזמן את מוצאותיה של החלטת הממשלה על פינוי יישובי הגולן ערב…