משפצים ומתחדשים בקצרין

לפני כשנתיים, שופצו בקצרין 25 בתים, בסך 8 מיליון ש"ח, במימון המדינה. פרויקט אחר, שונה מעט, בהשתתפות עצמית של הדיירים, יתחיל בקרוב בקצרין. ל"קול הקורא" נענו 64 דיירים, ברחובות אורחה, אודם וגמלא


פרויקט שיקום השכונות, לשיפוץ השכונות הוותיקות בקצרין הסתיים בהצלחה, כבר לפני שנתיים. מאז, הפרויקט השתנה וירד מתקציב משרד השיכון. כחלק מהפרויקט, שופצו כ-25 בניינים בחזית היישוב, בעלות מלאה של משרד השיכון והבינוי. לאחרונה, נפתחה הזדמנות לשיפוץ בניינים נוספים, שהתאגדו לוועד בית והביעו רצון להשתתף בתכנית.

מיד עם פתיחת ההזדמנות, רכזת תרבות הדיור, מירה גולוביצקי, פרסמה קריאה לדיירי הבניינים בשכונות הוותיקות, שמעוניינים לענות ל"קול הקורא" ולשאת בהוצאות של 5% מעלות השיפוץ. סה"כ עלות שיפוץ מלא של דירה עומד על 94,000 ש"ח, לזה נוספת עלות ליווי ופיקוח על הפרויקט.

המועצה המקומית קצרין הוסיפה תשלום לקונסטרוקטור, סה"כ 5,000 ש"ח, על מנת לקבל חוות דעת על חיזוק הבניינים מול רעידת אדמה והכנה של פירוט עבודות עבור כל בניין, לטובת השיפוץ וכחלק מההכנות למימוש "הקול הקורא".

בסופו של התהליך, סכום ההשתתפות של כל דירה יהווה כ-10% מסכום השיפוץ הכללי. המועצה השקיעה מאמצים רבים על מנת שהדיירים ימלאו את "הקול הקורא" ויקבלו את תנאי המימון של 90% מעלות שיפוץ הדירות

בסופו של התהליך, סכום ההשתתפות של כל דירה יהווה כ-10% מסכום השיפוץ הכללי. המועצה השקיעה מאמצים רבים על מנת שהדיירים ימלאו את "הקול הקורא" ויקבלו את תנאי המימון של 90% מעלות שיפוץ הדירות. נענו ל"קול הקורא" ארבעה גושי בניינים: רח' אורחה 5-7-9 – 20 דירות, רח' אודם 9-11-13 – 20 דירות, רח' גמלא 24-26 – 12 דירות, רח' גמלא 17-19 – 12 דירות.

למען הסר ספק: הבניינים שאינם שייכים לשו"פ, ונמצאים בבעלות פרטית, אין המועצה מחויבת לשפצם, או לדאוג לנראותם החיצונית ובטח שלא לשפץ על חשבונה. פרויקט "שיקום שכונות חוזר" פעל במשך מספר שנים וקצרין זכתה בהיקף בלתי נתפס של 8 מיליון ש"ח, לשיפוץ הבניינים בחזית היישוב.

למרות שהפרויקט הסתיים ואין לו יותר תקצוב במשרדי הממשלה, יצא "קול קורא" לשיפוץ נרחב יותר, שלו כמה דרישות בסיסיות: ועד בית פעיל וגבייה והסכמה להשתתפות בעלות השיפוץ. לא כל בעלי הדירות בבניינים הסכימו להיענות ל"קול הקורא" וחבל, הרי הבניינים אינם חדשים וזקוקים לשיפוץ. מעבר לכך, סבסוד שכזה לא סביר שיחזור על עצמו בשנית.

נציין כי כל בניין שעמד בקריטריונים וניגש ל"קול הקורא", זכה בו.

תודה רבה לרכזת תרבות הדיור, מירה גולוביצקי, על עבודה בלתי מתפשרת, הסברה והירתמות לטובת הדיירים, שממש בקרוב ייהנו מבניינים משופצים, בסבסוד משמעותי של המדינה.

SU
MO
TU
WE
TH
FR
SA
29
30
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
Events for 1st יולי
No Events
Events for 2nd יולי
No Events
Events for 3rd יולי
No Events
Events for 4th יולי
No Events
Events for 5th יולי
No Events
Events for 6th יולי
No Events
Events for 7th יולי
No Events
Events for 8th יולי
No Events
Events for 9th יולי
No Events
Events for 10th יולי
No Events
Events for 11th יולי
No Events
Events for 12th יולי
No Events
Events for 13th יולי
No Events
Events for 14th יולי
No Events
Events for 15th יולי
No Events
Events for 16th יולי
No Events
Events for 17th יולי
No Events
Events for 18th יולי
No Events
Events for 19th יולי
No Events
Events for 20th יולי
No Events
Events for 21st יולי
No Events
Events for 22nd יולי
No Events
Events for 23rd יולי
No Events
Events for 24th יולי
No Events
Events for 25th יולי
No Events
Events for 26th יולי
No Events
Events for 27th יולי
No Events
Events for 28th יולי
No Events
Events for 29th יולי
No Events
Events for 30th יולי
No Events
Events for 31st יולי
No Events









מחשבות ודעות

גשר צמח *9924 צ׳יטו טיגו 8 פרו המותג הסיני הגיע לצפון

תפריט נגישות