את כולם רצוי לתכנן ולהכניס לרשימה. ללא מחברת, הילד יתקשה ללמוד וגם ללא מזון מזין. רעיון: ערב טעימות, בו הילד יבחר את המתאים לו מתוך ההיצע שאתם החלטתם עליו
בצעירותי, בקיבוץ, הרגיזה אותי העובדה שקובעים לי מה לאכול. בכל בוקר, בדרכי להסעה לביה"ס, היה לחם, גבינה לבנה, ירק ובחורף, דייסה, שעד היום הריח שלה רודף אותי… בקיצור, לא אהבתי וזה מה שהיה. אז הייתי מכינה ומחליפה עם חברה שהייתה מביאה תפוחים ענקיים ממלכיה, או כריך שווה יותר, מגדות. לפעמים, הכריך היה מוצא את עצמו עם עוד כריכים בפח והייתי חוזרת מורעבת.
בטוחה שרבים מכם מכירים את התחושה. כזו שהילד אומר לא כמעט לכול, שהכריך הופך למיצג ארכיאולוגי בסוף השנה בתחתית התיק… או שהוא לוקח, אך לא אוכל, בכל מיני טענות. קראתי פעם, באחד מספרי ההורות, שהורה טוב הוא הורה יצירתי. כזה שיכול למצוא פתרון יצירתי לכל אתגר עם הילדים. אהבתי, אך היה קושי ביישום… אז לעזרתי, קראתי לשותפים שלי – הילדים שלי. הסברתי להם את הקושי להיות יצירתית ב-6:30 בבוקר ואת הבאסה למצוא לחמנייה טובה בפח ואם בא להם כריך שווה במיוחד, כדאי להם ממש לשתף פעולה.
חשיבות איכות המזון, שהילדים שלכם יאכלו לאורך השנה בבית הספר, הנה חשובה בדיוק כמו קלמר עם עיפרון, עט ומחק ומחברת לכל מקצוע. ללא ציוד לימודי, יהיה קשה לכל תלמיד לשמר רמת לימודים טובה. ללא מזון מזין, יהיה לכל תלמיד ותלמידה קשה לשמור על ערנות, ריכוז ואנרגיה טובה וזמינה.
אני מניחה כי רובכם כבר רכשתם ציוד, חולצות ותיק חדש, לכן, זה הזמן, לשבת ולשוחח על הלחמנייה.
ערב טעימות – אנחנו מחליטים הם בוחרים
לאירוע מכונן זה, קראו לילדים שיעשו את הבחירות ויקלו עליכם את ההכנות בבוקר. איך עושים זאת בצורה נבונה? מציעים אפשרויות, מתוכן הם בוחרים.
הכינו שולחן טעימות מזמין: פלטת אפשרויות – גבינה, גבינת שמנת, חמאה, ממרח טופו, או עדשים, או חומוס טוב, קוטג', לאבנה, גבנ"צ, או ביצה קשה/חביתה/חביתת ירק, טונה, או פסטרמה. מגש עם מגוון ירקות חתוכים ואפילו 2-3 פירות להתנסות
הכינו שולחן טעימות מזמין: פלטת אפשרויות (גבינה, גבינת שמנת, חמאה, ממרח טופו, או עדשים, או חומוס טוב, קוטג', לאבנה, גבנ"צ, או ביצה קשה/חביתה/חביתת ירק, טונה, או פסטרמה. מגש עם מגוון ירקות חתוכים ואפילו 2-3 פירות להתנסות ופרוסות לחם או/ו לחמנייה מזמינות (אפשרו גם דגנים מלאים).
עכשיו, שאתם החלטתם מה נכנס הביתה והילדים בחרו מה מתוך זה הם אוהבים, הבוקר כבר ייראה אחרת. לעתים, לאורך השנה, ניתן לבצע ערב טעימות מרענן ולחדש את מגוון הטעמים.
סידור עבודה – מה ומתי
לסיום אירוע הטעימות, שוחחו עם הילדים על התארגנות. שלב זה מועיל ביותר בתכנון ההוצאות והקניות לבית ובהכנת האוכל המבושל לאורך השבוע. הציבו אפשרויות בריאות וקלות להכנה ותנו לילדים לבחור את ההעדפות שלהם מתוכן.
לשעת הקימה: שתייה – תה, קקאו, מיץ תפוזים, תפוחים, או אפילו כוס מים.
מזון – תמר, פרי טרי, גרנולה עם יוגורט, או דגנים טובים (עם מעט סוכר!) וחלב.
לביה"ס – כריך בחירה
לצהריים – מג'דרה, קציצות ופסטה, מרק שעועית ואורז ועוד.
משפחה מנצחת! – כולם מרוויחים בריאות
- בחירה טובה ובריאה של כולם
- תפריט מתוכנן ומקובל על כולם
- קניות ובישולים ידועים מראש. חיסכון בזמן וכסף!
טיפים שווים במיוחד:
- כריך לא גדול מדי, לא "מפוצץ" מדי ולא בריא מדי…
- ממרח שוקולד: פעם בשבוע, או בכל יום, אחרי הלימודים. במקום זה, נסו ריבה טובה או/ו חמאת בוטנים
- שתייה מתוקה בסופ"ש בלבד. במקום זה: מיץ תפוחים, או סודה עם רכז, ללא תוספת סוכר, או הכנת לימונדה ביתית
- חטיפים (פחות ג'אנק – יותר שווה): בוטנים ופיצוחים טעימים אחרים, חטיף חיטה מלאה, פריכיות דבש, משמש יבש, בננה צ'יפס, פרוסות אננס יבש. נסו ותיהנו!
אפשרויות שילדים אוהבים
- לחם מטוגן במחבת טפלון: לחם חיטה מלאה + ביצה + מעט חלב (אפשר להכין ערב לפני ולחמם)
- סנדוויץ' חם: לחם דגנים מלאים + גבינה טובה + רסק עגבניות ותבלינים לפי הטעם
- לחם מלא עם חמאה – פשוט, קל ומזין
- פיתה עם לאבנה וזעתר
- פיתה עם חומוס איכותי ומלפפון חמוץ
- מכל קטן ומדליק עם עגבניות שרי/גזר גמדי טרי/מלפפון אדמה/ חרוזי זיתים
חשוב לציין שלילדים עם צרכים מיוחדים יש גם הרבה אפשרויות, רק צריך לדעת לבחור אותן בצורה נבונה. ילדים עם צליאק, אלרגיות ורגישויות אחרות, ילדים עם "בטן עצבנית" וכד', לאלו אני ממליצה בחום לבוא ולהיוועץ ולבנות ביחד תכנית תזונתית מותאמת אישית לילד.
בברכת שנת לימודים מהנה, פורה ובריאה,
שלכם דינה קינן
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
ענת מלמוד- מדלגת בין הבזלת לגיר
ענת מלמוד, שגדלה ברמת מגשימים, השאירה את חותמה על התרבות הישראלית בדיסק נהדר שהוציאה השנה…
-
בין שגרה לחירום חיבור למערכת מיסרונים
אירועי השבת שעברה עברו על קצרין בשלום. זו ההזדמנות המתאימה לרענן לרענן את הוראות פיקוד…
-
מה משקיעים מחפשים
משקיעים במיזם סטארט-אפ מחפשים תשואה מקסימלית בסיכון מינימלי. הם מצפים לחמש (לפחות) את ההשקעה שלהם,…