מה הקשר בין מתי כספי וששי קשת? איזה תקליט הלחין פוליקר לריקי גל? מי כתב את שירו "קצר פה כ"כ האביב", וגם את "שירת הסטיקר", הלהיט ההיסטרי של הדג נחש"? ומאין צצה אינפקטד מאשרום? מבולבלים? הכל יתברר בפרק הבא של "השרשרת"
בשבוע שעבר, ה'שרשרת' הסתיימה עם יהודית רביץ שפותחת את הפרק הרביעי עם השיר "גוף אחד". הביצוע הופיע לראשונה באלבומו של מתי כספי, "נפש תאומה" שיצא ב-2010. האלבום עצמו לא זכה לפופולאריות גדולה, אך השיר בהחלט השאיר חותם מרשים.
אחד הלחנים הראשונים בתחילת הקריירה של מתי כספי שהוקלטו בשנת 1970, היה "פנקס הקטן" בביצועו של ששי קשת. השיר הופיע במחזמר "עיר הגברים" שכתב דן אלמגור על פי דמון ראניון, וכספי הלחין ועיבד את שירי המחזמר. בעשור שהגיע אח"כ, מחזות הזמר לא היו ממש פופולאריים, אך באמצע שנות ה- 80 חזרו בארץ להפיק אותם. באותה תקופה ניתנה לקשת סוף סוף ההזדמנות להוכיח את יכולתו ולהפגין את כישוריו כזמר וכשחקן. הוא שיחק, בין היתר, בתפקידים הגבריים הראשיים במחזמר "אוויטה", לצידה של ריקי גל ב- 1990.
3 שנים אחר כך, הוציאה ריקי גל את אלבומה "חפש בי", שהפיק לואי להב, מתוכו השיר הכי מוכר הוא "היי שקטה". מי שהלחין את רוב השירים באלבום שלא הצליח כמו קודמיו, הוא יהודה פוליקר. גם לפוליקר בעצמו, לקח כמה שנים עד שמצא את מקומו במוזיקה הישראלית והפריצה הגיעה ב- 1980. צביקה פיק ולהקת ברוש חיפשו נגן חיזוק לסיבוב הופעות. האזנה אחת לניגוניו הספיקה להם כדי לקבל אותו ללהקה ומשם, הקריירה שלו תפסה תאוצה בקצב מסחרר.
היום פוליקר הוא כבר כוכב ענק ואחד מלהיטיו הבולטים בשנים האחרונות, היה "קצר פה כ"כ האביב" שכתב הסופר דוד גרוסמן. פוליקר הוא לא היחיד שזכה לקבל מילים לשיר מגרוסמן – הכבוד נפל גם בחלקם של חברי "הדג נחש" שהלחינו את "שירת הסטיקר". את השיר שהפך ללהיט היסטרי, כתב גרוסמן על בסיס סטיקרים וסלוגנים ישראליים מוכרים.
להקת "הדג נחש" שיתפה פעולה לאורך שנות פעילותה עם המון אמנים אך מי שנתן להם את ההזדמנות הראשונה והפיק את אלבומם הוא לא אחר מקובי אוז, סולן להקת טיפקס דאז. בסוף שנות התשעים, הקים אוז חברת תקליטים קטנה בשם "לבנטיני" וחיפש כישרונות נוספים שיצטרפו לכנסיית השכל שכבר הייתה חתומה. כך יצא בשנת 2000, אלבומה הראשון של 'הדג' והאוצר שגילה אוז הפך בעשור האחרון ללהקה הכי מצליחה בארץ.
בשנת 2007 הפיק אוז את אלבומו של חמי רודנר "מכונת השירים הגדולה" ועיבד את רוב השירים. הרבה לפני כן בסוף שנות התשעים, רודנר הרכיב את להקת 'איפה הילד' ולתפקיד המתופף, נבחר אסף מרוז החיפאי. חוץ מ'איפה הילד', מרוז ניגן גם בלהקות 'קילר הלוהטת' ו'אבטיפוס' שסולנה היה אייל שכטר. מלבד ההצלחה של אבטיפוס, הקריירה המוזיקלית של שכטר לא נמשכה לאורך זמן אך מסתבר שבשנת 2002, הוציא אלבום סולו. אלבום שהתבסס על אלקטרו-רוק, לא זכה כמעט להכרה אבל המעניין הוא שלשניים מהשירים, הצטרף ההרכב האלקטרוני אינפקטד מאשרום שפעיל עד היום. מפתיע שמיהודית רביץ שהוזכרה בתחילה, הגענו לאינפקטד ומה שעוד יותר מסקרן הוא, לאן תמשיך השרשרת בשבוע הבא…